masturbare

Despre subiecte precum masturbare ar trebui sa invatam la scoala!

Daca ar fi sa aleg trei subiecte preferate, acestea ar fi: dragostea, religia si dieta. De fapt astea ar fi, sa zicem, numele categoriilor, pentru ca din ele deriva multe.

Cred ca este si o idee buna sa creez aceste categorii, pentru ca scriu destul de des despre aceste subiecte.

Cateva cuvinte despre masturbare

Astazi este despre dragoste, subcategoria sex. Mai exact, despre masturbare.

In randul femeilor de varsta mea nu era la moda sa discutam despre autosatisfacere sau masturbare. Ma refer la perioada adolescentei, cand descopeream lumea si pe noi.

Am mai scris candva ca am fost educate sa fim femei (in viziunea mea: sa aratam bine ca sa ne ia cineva de nevasta) si mai apoi mame (adica sa stim sa facem curat, mancare, curatenie).

Dar nu am fost educate sa fim fericite pe plan sexual. Asta nu mai era atat de important.

Cu toate ca spre deosebire de alte mame, a mea a avut o minte mai “libertina”, nici ea nu ne-a invatat prea multe.

Am stiut cam ce trebuie sa se intample intre un barbat si o femeie. Cum sa ne protejam si ca ea ne va fi alaturi orice s-ar intampla.

Masturbarea se descopera “accidental”. In cazul barbatilor este mai usor de descoperit, pentru ca au astfel de accidente zilnic.

Sa fii femeie nu e tot timpul usor

Pentru noi, femeile, masturbarea este un subiect ceva mai delicat.

Pentru ca psihicul joaca un rol important, iar acesta este influentat de educatie si religie, ajungem sa nu avem curiozitatea de a ne explora corpul.

Curiozitatea apare de abia in momentul in care avem un iubit. Cand el ne “descopera” corpul, de abia atunci ajungem si noi sa fim curioase de el. Nici nu stiam ce “senzori” ascunde.

Si uite asa, ne trezim ca avem relatii nefericite sau ca suntem nesatisfacute pe plan sexual, doar pentru ca trebuie sa ne traim fiecare etapa din viata la timpul ei. Sau cel putin eu incep sa cred tot mai mult in asta.

Inca o data consider ca educatia sexuala si consilierea psihologica ar trebui sa fie materii obligatorii in scoala. Nu religia!

sursa imaginii: https://bit.ly/2IOEih1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.