femei puternice

8 Martie: Ziua Femeilor, fie ca sunt, fie ca nu sunt mame!

Maine este 8 Martie, Ziua Femeii in general si a Mamei in particular. Sau cel putin asa percep eu aceasta sarbatoare.

In fiecare an in aceasta perioada devin nostalgica. Pentru ca a mai trecut un an in care nu sarbatoresc “asa cum trebuie” acest eveniment.

Femeilor le este destul de greu sa vorbeasca despre infertilitate. Este o rusine sa fii o astfel de femeie.

Pe vremuri, la noi in sat, vorbeam in soapta despre matusa care “nu poate sa aiba copii”.

Printre neamuri nu am avut multe cazuri de infertilitate, doar doua matusi care au avut de fapt ceva probleme asociate.

8 Martie este despre femei care sunt sau nu sunt mame

O sarcina extrauterina, iar despre cea de-a doua nu stiu exact care a fost motivul real – pentru ca nu a facut analizele. Se banuia sotul.

In familia mea, femeile au nascut cu mult inaintea varstei mele. Asa ca, cu toate ca problemele cu glanda tiroida sunt mostenite de pe linia mamei, ele au purtat sarcinile inainte sa se declanseze boala.

In cazul meu, faptul ca nu m-am grabit sa fiu mama, stresul, stilul de viata haotic, au declansat aceste probleme cu mult inainte de 30 de ani.

Si uite-ma in situatia in care an de an problemele se agraveaza si eu nici macar nu am incercat sa vad daca pot ramane insarcinata.

Alege sa iti traiesti viata asa cum iti imaginezi!

Incepe oarecum sa ma sperie gandul acesta. Pentru ca stiu ca nu vreau sa imbatranesc fara copii, dar nu ma simt pregatita acum sa fiu mama.

Partea rationala imi spune ca nu e momentul acum, iar cea sentimentala imi spune ca in acest fel nu va fi niciodata momentul.

Iar in cazul nostru, incepem sa ne gandim tot mai serios daca vom incerca vreodata sa fim parinti. Cu toate ca ne dorim asta.

Intr-o relatie 10+, asa cum imi place mie sa-i zic, ajungi sa realizezi ca urmatorul pas sunt copiii. Ai si cainele, ai cam tot ce ti-ai putut dori, esti linistit.

Cum faci insa sa te pregatesti pentru urmatoarea etapa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.