cafeamasline

A aparut cafeaua din masline!

Sunt consumatoare de cafea. Pot exista si zile in care sa nu beau cafeaua de dimineata, nu sunt dependenta, dar imi place sa consum zilnic cel putin o cana cu cafea.

Cu toate ca beau cafea de cativa ani, cred ca de prin facultate (nu-mi amintesc sa fi consumat si in perioada liceului), nu-mi place gustul cafelei simple. Aroma da, dar gustul amar nu!

Tot timpul imi beau cafeaua cu mult lapte (chiar si 80%) si zahar sau miere, daca am. Acasa in majoritatea cazurilor o indulcesc cu miere sau zahar brun (cel alb nu ma incanta in gustul cafelei).

Am citit astazi un articol in care se mentiona despre o noua cafea aparuta la nivel mondial. “Sora” sanatoasa a cafelei clasice!

Mai exact, o companie din Turcia care se ocupa cu productia de masline a reusit sa realizeze cafea tocmai din produsul pe care il comercializeaza.

Cafeaua din masline este obtinuta fara fermentare si la o temperatura joasa. In acest fel substantele nutritive din masline se pastreaza.

Stiti si voi cat de sanatoase sunt maslinele, nu mai are rost sa va enumar eu. Intrati si pe wikipedia daca nu stiati deja.

Producatorii ne informeaza ca aceasta cafea poate fi consumata de oricine, fara restrictii de varsta (adica chiar si copiii).

Cea mai noua cafea din lume este cea obtinuta din masline!

In felul acesta scapam de agasantele intrebari ale celor mici: “Mami, pot sa beau si eu cu tine o ceasca cu cafea?”. Cel putin eu si fratele meu ne “terorizam” mama in copilarie.

Daca este consumata in cantitati reduse, cat mai “curata”, in mod normal cafeaua este foarte buna pentru sanatate.

La fel ca si orice exces, si consumul de cafea in cantitati industriale ne poate pune in pericol sanatatea.

Alegeti ceea ce va place, dar incercati tot timpul sa va ganditi si la sanatatea voastra!

sursa imaginii: http://bit.ly/2yH9LgJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *