ganduri

A fi vegetariana in timpul sarcinii nu este indicat

Sunt cateva subiecte care ma intereseaza, uneori amuza, incanta si despre care scriu cu drag de fiecare data. Cu toate ca uneori ajung sa ma enervez “gratuit”.

Printre aceste subiecte se numara si cele care au legatura cu oamenii care renunta la carne, mai exact vegetarienii. Am mai scris de cateva ori despre asta.

Moda cu renuntarea la carne nu este de astazi sau de ieri, ci de multi-multi ani. Recent, in ultimii ani, a ajuns si la noi in tara si a inceput “isteria”.

Nu vreau sa ma intelegeti gresit, fiecare isi traieste viata asa cum vrea, stie si poate, nu judec alegerile nimanui.

Dar de la a-ti trai viata si la a incerca sa-i influentezi pe cei din jur este doar un mic pas, care este trecut de multe ori.

Iubesc animalele si incerc sa nu le fac rau, atunci cand pot. Dar de la asta si a renunta la carne e un pas mare.

Nu contest faptul ca exista probleme de sanatate care ne impiedica sa renuntam la carne sau ca exista religii care interzic consumul acesteia.

Dar atunci cand nu intri in aceste categorii ai putea sa o consumi cu moderatie, pentru ca o dieta echilibrata presupune consumul diversificat de alimente, in cantitati moderate.

Citeam un studiu, inca nefinalizat complet, care spunea ca femeile care sunt vegetariene in timpul sarcinii risca sa nasca copii cu diferite dependente (alcool, droguri). Aceasta se intampla pentru ca fatul ar duce lipsa de vitamina B12.

Nu putem stii inca daca studiile sunt concludente sau nu, cert este ca exista un semn de intrebare de care ar trebui sa tinem cont.

O mama sanatoasa va naste un copil sanatos, iar o mama sanatoasa este cea care nu are carente (de niciun fel) in organism. Pentru asta o alimentatie echilibrata, diversificata si sanatoasa sunt necesare!

Aveti grija de corpul vostru, este singurul pe care il veti avea!

sursa imaginii: http://bit.ly/2ymPSKY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.