nunta

A fost nunta alegerea corecta?

Astazi m-am intalnit cu o prietena care urmeaza sa se casatoreasca anul acesta, in toamna. Mi-am amintit cat de multa bataie de cap presupune organizarea unei nunti, cate alegeri si nopti nedormite.

Toate acestea pentru asa-zisa “cea mai frumoasa zi din viata ta”, pentru cateva ore in care toata lumea este alaturi de tine “la bine si la rau”.

Dar oare merita toate acestea? Merita sa alegi, sa cauti si sa planuiesti luni la rand? Merita sa te stresezi?

Inainte sa ma casatoresc am fost impotriva nuntilor, cu toate ca o perioada mi-am castigat existenta din planificarea lor.

Am considerat ca un act si o slujba religioasa nu te uneste mai mult. Apoi, cu timpul, am realizat ca pentru cei din familia mea este important acest eveniment.

Cu toate ca nu am avut parinti care sa-mi dea un ultimatum sau care sa ma streseze cu aceeasi intrebare “cand faceti nunta?”, am realizat ca isi doresc asta. Si asa a fost!

Este o idee care s-a intiparit adanc in mintea lor. Daca te-ai casatorit, ei sunt linistiti. Nu conteaza cum iti merge dupa, ideea e ca ei sa te stie “maritata”.

Parintii, bunicii, neamurile, cu totii isi doresc sa fie alaturi de tine in “ziua cea mare”. Isi doresc sa te vada in rochie de mireasa, de parca toata viata ai trait doar ca sa ajungi “nevasta”.

In timp ce o ascultam pe prietena mea spunandu-mi ce idei are si ce a rezolvat pana acum, ma gandeam daca eu as mai face asta (in cazul in care as putea da timpul inapoi).

Nu stiu! Inca nu am gasit un raspuns! As face unele lucruri diferit, probabil, dar cred ca as face! Cu toate ca nu a insemnat nimic, pentru noi si pentru relatia noastra, nunta a fost importanta.

Nu pentru noi, ci pentru ei. Pentru bunicii care au murit linistiti la scurt timp dupa, pentru parintii care si-au vazut fata mireasa. Pentru ei!

Pentru ei as mai face o data nunta, cu toate ca nu cred in asa ceva. Cam asta a fost si motivul pentru care am decis sa o facem, iar la doi ani dupa consider ca am facut alegerea cea buna!

Gandeste-te si la cei din jur, uneori un simplu gest pentru ei poate insemna TOTUL!

sursa imaginii: http://bit.ly/2kzA79z

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.