Pastele

A fost si a trecut si Pastele. Care e pasul urmator?

Am lipsit cateva zile nu pentru ca a fost Pastele, ci pentru ca uneori nu simt nevoia sa scriu.

Am incercat, pe cat posibil, sa fac doar ceea ce simt in viata. Cu toate ca este foarte greu sa faci si sa spui tot ceea ce gandesti sau simti.

Daca ar fi asa nu ar mai fi niciun om in jurul meu, sunt convinsa. Poate doar A. ar ramane, pentru ca pentru el deja a fost elucidat misterul persoanei mele. In linii mari.

Pastele si toate sarbatorile ma scarbesc. Si stiu ca o sa par lipsita de sentimente, dar tocmai din cauza lor am ajuns sa simt asta. Sau din cauza lipsei lor, ca sa fiu mai exacta.

Pastele a trecut la fel ca si alta sarbatoare, fara credinta!

Stiti ca eu tot scriu despre faptul ca una e credinta si alta religia. Ca cei mai mari pacatosi pe care-i stiu sunt tocmai cei care merg la biserica Duminica.

Eu asa vad viata, lucrurile in general, si nu pot schimba cu nimic asta. Nici nu-mi doresc.

Aveam 10 ani cred cand am inceput sa urasc sa merg la biserica Duminica. Pentru ca nu auzeam nimic din ceea ce spunea preotul, nu simteam nicio conexiune cu Divinitatea.

La noi in sat biserica era un loc de socializare. Femeile vorbeau discret in soapta, se barfeau intre ele, in timp ce barbatii ieseau pe rand la tigara.

Iar preotul pretindea ca lumea e in biserica, atenta la slujba, pentru ca la final sa poata sa-si ceara fondurile si sa influenteze votul.

Religia si credinta sunt lucruri diferite!

Cam asta e religia in privinta mea. Credinta pe de alta parte e ceva rar. Ceva ce am intalnit doar de cateva ori in vreo manastire, vazand o maicuta cum fara sa stie de existenta mea se ruga in tihna.

Nu am avut oua rosii, cozonac, pasca sau miel in ziua de Paste. Nu am fost la biserica si nu am facut nimic din ceea ce ar fi trebuit.

Daca ar fi sa ma gandesc cat de linistita am fost, as zice ca mult mai fericita decat daca as fi fost acasa.

Fiecare alege sa creada si sa faca ceea ce-si doreste. Doar alegand in acest fel avem o viata echilibrata si reala cu noi insine.

Alegeti sa fiti voi si sa fiti fericiti! Fiti buni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.