pelerinaj

A inceput pelerinajul Sfintei Parascheva

Nu este prima data cand scriu despre credinta, asa cum eu o inteleg. Probabil nu va fi nici ultima data pentru ca este un subiect important pentru mine, la fel ca si cele despre relatii, copii si asa mai departe.

Pelerinajul Sfintei Parascheva, la fel ca si altele din “credincioasa” noastra tara, reuseste sa ma surprinda an de an. Inca nu inteleg de ce mai am impresia ca se va schimba ceva, sunt doar o naiva, o vesnic optimista.

De astazi a inceput pelerinajul, sambata (14 octombrie) fiind “ziua cea mare“. Astazi au fost doar 5000 de persoane care au stat in picioare ore in sir pentru a ajunge sa atinga “duhurile sfinte”.

Inca din prima zi oamenii au ajuns la spital. Din cele 14 persoane care au solicitat ajutor medical doua au ajuns si in spital pentru ca erau persoane in varsta care aveau probleme de sanatate (probabil cu inima).

Oare ce le trece prin cap oamenilor care merg acolo, cu toate ca stiu ca sunt bolnavi si s-ar putea sa isi faca rau?

Ce spera sa dobandeasca? Mantuire, sanatate, iertarea pacatelor?

Spera sa se intoarca din nou tineri si sanatosi? De ce nu se pot ruga intr-o biserica, manastire, acasa? De ce nu o pot face in cadrul unei slujbe normale?

Din umilele mele cunostinte despre religie, Dumnezeu nu sta doar intr-o incapere. Spiritul lui este peste tot si in toate. Putem sa il simtim alaturi de noi oriunde am fi, trebuie doar sa vrem sa comunicam cu el.

Fiecare astfel de pelerinaj nu poate decat sa ma scarbeasca, sa-mi faca rau! Nu ma pot bucura ca romanii au ajuns in asemenea hal de prostie.

Cum poti manipula in masa si cum poti sa faci atat de mult rau, asta doar BOR ne poate explica! In speranta ca anul viitor va fi mai bine!

sursa imaginii: http://bit.ly/2y7U3tW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.