chester b

A mai murit un artist!

In copilarie, in familia mea nu se asculta foarte multa muzica pentru ca nu aveam efectiv la ce, dar si pentru ca nu au fost “pasionati”.

Aveam un televizor alb-negru care prindea doar televiziunea nationala (TVR1) si un magnetofon cu cateva dintre formatiile anilor ’70 (mostenite de la parinti).

Asadar, cultura noastra muzicala a fost “slabuta”. Puteti citi aici si ce am scris in urma cu un an despre acest subiect.

Am realizat tarziu ca muzica poate fi atat de importanta

Cand am terminat clasa a VII-a, in vacanta de vara, am mers in vizita la verisorii mei din Bistrita-Nasaud.

Acolo toata familia este talentata, “niste artisti”. Stiu sa cante la un instrument muzical si unii chiar si vocal. Atunci am realizat ce influente pozitive are muzica asupra mea..

In liceu ascultam foarte mult muzica simfonica, deoarece puteam invata si/sau face temele fara sa fiu “deranjata” de factori externi. Si uite asa, in timp, muzica a ajuns sa fie importanta, reusind sa-mi fie alaturi atat in momentele frumoase, cat si in cele mai neplacute.

In facultate am descoperit Linkin Park

Daca imi amintesc bine, am inceput sa ascult Linkin Park in anul doi de facultate. A fost “dragoste la prima ascultare”. Cred ca alaturi de muzica lor am plans de prea multe ori, dar … “in the end, it doesn’t even matter”.

Nu am avut in viata “idoli” sau “eroi”, nu am reusit sa cad niciodata dintr-o extrema in alta. Eu ma “multumesc” doar cu idolatrizarea oamenilor de langa mine. Imi este suficient!

Nu l-am iubit pe Chester Bennington si nici nu a fost vocalistul meu preferat, dar am avut “un nod in gat” in urma cu 3 zile cand am auzit ca a murit.

Chester Bennington a fost un artist complet

Viata nu este doar “lapte si miere”, nu este deloc asa cum ne-o imaginam. Viata lui a fost grea, poate din acest motiv a si fost atat de talentat.

Trebuie sa stii sa suferi, ca sa fii un artist complet. Chester a stiut ce inseamna suferinta, apoi dependenta, ca intr-un final sa decida ca a fost suficient.

Imi amintesc ca tot anul asta, prin martie-mai, nu mai stiu exact, se sinucisese prietenul lui cel mai bun, Chris Cornell.

In 20 iulie prietenul lui ar fi implinit 53 de ani, iar Chester a decis (probabil) ca ii face un cadou de ziua lui alegand sa se sinucida, la fel ca si acesta, prin spanzurare. Cat curaj iti trebuie ca sa faci asa ceva!

Oare la ce s-a gandit in ultimele minute in care a realizat ca nu va mai canta niciodata?

sursa imaginii: http://bit.ly/2tB6HAh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.