perioada postului

Aceasta moda a postului nu este pe gustul meu, de ce?!

De ce nu sunt de acord cu aceasta “moda” a postului? Ei bine, sunt multe motive si o sa incerc sa le enumar cat pot/stiu de clar.

Teoretic, postul inseamna perioada aia in care ne caim pentru greselile noastre. Ne purificam sufletul, mintea si corpul.

Ne rugam, nu mancam alimente provenite de la animale, ca sa nu le facem rau, incercam sa intram intr-o comuniune absoluta cu noi si cu Divinitatea.

Este perioada in care orice s-ar intampla in jurul nostru nu ne abatem de la cale, suntem mai buni. Cred ca stiti si voi deja toate astea, asa ca nu are rost sa intru in detalii.

Ce ar trebui sa insemne perioada postului?

Si ce inseamna postul in Romania anului 2018? Exista vreo persoana, dintre cele pe care voi le stiti, care respecta adevaratul inteles al postului? Eu sincera sa fiu, nu!

Maica-mea spunea tot timpul cand eram copii: “Mai pacat e ce scoti pe gura, nu ce bagi in gura!”. Sunt convinsa ca nu era “zicala” ei, dar imi placea atat de mult.

Nu eram obligati sa postim, in familia noastra. Se gatea si de post, daca voia cineva sa manance. La noi in familie se postea prin fapte bune. Asta ni se cerea.

Am uitat sa va zic, in cazul in care nu ati mai citit si alte articole in care scriu despre “experienta” mea cu religia/credinta, ca am crescut intr-o familie “cu frica de Dumnezeu”.

Dar asta nu insemna ca mergeam in fiecare Duminica la biserica, ca tineam posturile cu strictete sau ca umblam cu crucile pe noi si ca ne inchinam la fiecare “trei ceasuri rele”. Nu!

Ce este de fapt perioada postului?

Pur si simplu consideram ca a fi Buni trebuie sa fie rolul nostru pe Pamant. Daca poti ajuta pe cineva, fa-o fara sa te gandesti de doua ori! Daca nu poti, incearca!

Cam asa eram noi, fara sa tinem posturi, fara sa ne laudam ca postim. Fiind simpli, modesti, cu teama ca daca facem Rau nu ne mai iubeste Dumnezeu.

Cati dintre cei care postesc, consumand CHIFTELE de post, CASCAVAL de post PATE de post, SNITELE de post … ati inteles ideea, nu-i asa?! Cati dintre toti acestia postesc in adevaratul sens al cuvantului?!

Fii bun! E suficient asta! Fii Tu!

sursa imaginii: http://bit.ly/2FBiccM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.