adrian ghenie

Adrian Ghenie picteaza

Acum doi ani auzeam pentru prima data de Adrian Ghenie. Nu sunt artista, nu am nici prea multe cunostinte sau prieteni in acest domeniu. Dar, la o “sueta” am auzit vorbindu-se de bine despre acest tanar talentat.

A trecut timpul, dupa cum stiti si voi deja: “timpul tace si trece”, iar astazi, din intamplare, imi zice al meu iubit prieten despre un tanar talentat care vinde tablouri cu cateva milioane de euro.

Si ne minunam si ne miram si ne bucuram. Ca niste romani mandri ce suntem ca alti compatrioti de-ai nostri o duc bine. Din pacate e tare greu sa reusesti in Romania ca si tanar artist, indiferent de talentul pe care il ai.

Artistii sunt artisti, ei nu sunt ca si mine si ca si tine. De cele mai multe ori artistii nu sunt si afaceristi, nu isi stiu valorifica munca la adevarata ei valoare.

Sa revin la Adrian Ghenie, talentatul nostru pictor care stie cum sa-si valorifice arta mai bine decat multi altii.

Artistul a vandut in anul 2013 la o licitatie din Londra tabloul numit “Regele” cu suma de 212.238 euro. Apoi tabloul “Dr. Mengele 2” a fost vandut cu suma de 140.747 euro, tot in Londra.

Un an mai tarziu, in 2014, a vandut tabloul “The Fake Rothko” cu suma de 1,77 milioane euro. Iar anul acesta, a vandut tabloul “The Sunflowers in 1937” cu suma de 3.117.000 lire sterline.

Informatiile le-am preluat de pe wikipedia.org pentru a putea observa si voi cat de mult a evoluat tanarul artist in ultimii ani. Eu stiu de el din 2014, atunci auzisem ca este “pe val”, ca reuseste ceea ce alti romani (poate chiar la fel de talentati) nu reusesc.

Nu pot decat sa admir astfel de romani si mi-ar placea ca toti oamenii cu adevarat talentati sa poata trai din munca lor.

sursa imaginii: pinterest

2 thoughts on “Adrian Ghenie picteaza

  1. o femeie

    Am auzit de el de curand si m-am uitat putin la ce picteaza – e unic!.
    Pe mine ma sperie tablourile lui, mi se pare ca oamenii se dezintegreaza. Nu as lua asa acasa! .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.