aer respirat

Aerul pe care il respiram este important!

In urma cu patru ani am inceput sa ragusesc. Am crezut ca e o simpla raceala, cu toate ca nu aveam alte simptome.

Dupa o perioada, de circa o saptamana, in care vocea nu mi-a revenit, am decis sa merg la medicul ORL-ist. Am foarte mare incredere in el.

Acesta mi-a recomandat sa merg la un medic specialist in corzile vocale, pentru ca problema mea e ca aveam noduli. Dupa doua saptamani de repaus vocal total (iadul pentru femeie si raiul pentru iubit) si sedinte cu aerosoli, vocea mi-a revenit.

De atunci trebuie sa am grija sa nu imi suprasolicit corzile vocale, sa fac exercitii speciale pentru dictie, dar si sa fiu foarte atenta la aerul pe care il respir.

Ultima parte a conditiei pentru a avea voce este foarte greu de realizat si nu depinde 100% doar de mine.

In fiecare zi ne deplasam. De acasa la locul de munca, de acolo spre un market, un magazin, in metrou sau in aer liber. Toate aceste locatii in care mergem au aerul diferit, ca sa zic asa.

Pentru ca am o sensibilitate, simt fiecare diferenta. Din acest motiv am fost nevoita sa fac cateva modificari in propria locuinta. Macar acolo sa fiu “protejata” si sa nu imi pun sanatatea in pericol.

Prima modificare facuta a fost achizitia unui nebulizator, iar cea de-a doua si cea mai importanta a fost cea a unui aparat de aer conditionat.

Am studiat foarte mult ofertele inainte de a alege cel mai bun aer conditionat, pentru ca era foarte important sa fie unul care se muleaza nevoilor mele. Am ales un aparat care reuseste sa scada temperatura si sa mentina umiditatea dorita de mine, unul care retine praful si factorii alergeni.

In acest fel reusesc sa am o temperatura scazuta in casa chiar si atunci cand afara lichidul din termometre este ridicat. Reusesc sa ma bucur de propria voce alaturi de cei dragi mie, fara sa stau stresata ca o sa ragusesc.

Cea mai grea parte este cea in care merg in alte locuri, unde nu pot controla calitatea aerului. Acolo trebuie sa fiu foarte atenta cum si cat timp vorbesc.

La birou, la inceput, colegii nu intelegeau ca pentru mine 16-17 grade in camera sunt cruciale, atunci cand afara sunt peste 30. Diferenta fiind prea mare. Cu timpul au inteles si acum s-au obisnuit si ei cu 25 de grade. Ceea ce e foarte bine si pentru sanatatea lor, nu mai fac excese.

Incercati sa aveti grija de propria voce, avem doar una! Alegeti corect!

sursa imaginii: http://bit.ly/2m3zskW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.