axelito

Am ajuns astazi la veterinar

Astazi a fost o zi normala de luni, cu trezit de dimineata si tot ritualul de rigoare. Fiind orasul liber (ador Bucurestiul in zilele de sarbatoare), am reusit sa fac tot ce-mi propusesem, fara nervi, fara stres si fara prea multe batai de cap.

Am ajuns pana si la veterinar pentru ca observasem ca Axel are minus un dinte, ceea ce ma ingrijora.

La inceput am crezut ca doar mi se pare, apoi am cautat prin mai multe poze in speranta ca poate gasesc vreuna in care i se vad dintii.

Cu greu am gasit o poza clara (chiar de anul trecut) si am observat ca avea in acea zona dintele, motiv ce a declansat panica (ca deh, sunt si eu mama – chiar si doar de catel).

Nu am cautat pe internet motivul care cauzeaza caderea prematura a dintilor la catei, ma gandeam ca probabil e un fel de paradontoza.

Am mers direct la cabinetul medicului, IsraVet, ii fac si putina reclama pentru ca domnul doctor Radu Ionescu este un altfel de medic veterinar. Un Om!

Mi-a zis ca e “normal” sa se intample asa pentru ca el fiind o rasa “aparte”, pug/mops/carlin(o), are cumva maxilarul astfel incat nu poate musca normal. Inca o asemanare cu mine.

Si astfel, in timp, pentru ca nu-si foloseste acei dinti, ii vor pica. Neavand gingia inflamata sau semne de infectie, nu sunt motive de ingrijorare, dar trebuie sa verific periodic si sa vin de fiecare data cand ceva mi se pare suspect.

Toti cei de la cabinetul veterinar ma cunosc ca sunt panicata si stiu sa imi vorbeasca frumos. Din pacate am ajuns asa pentru ca Axel a avut foarte multe probleme de sanatate cand a fost mic (cam pana la varsta de 1 an si cateva luni).

Unele dintre aceste probleme ii puteau fi fatale, iar acum voi trai tot timpul cu frica ca ar putea sa i se intample ceva rau.

O sa scriu pe larg despre tot ce presupune cumpararea unui caine fara pedigree si viata pe care o duce un caine brahicefalic in articolele viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.