food festival

Am ratat Bucharest Food Festival anul acesta

Am si eu un mare regret pentru weekendul care doar ce a trecut, acela ca nu am ajuns la festivalul de street food (nu am fost nici la cel de anul trecut).

Pentru ca am avut musafiri si pentru ca timpul liber a fost limitat, nu am reusit sa trag o fuga pana acolo sa vad cum e.

Asa cum mai scrisesem si la sfarsitul lunii Mai, am fost la BurgerFest si mi-a placut; in mod special pentru ca am avut voie si cu “potaia” din dotare.

Unde a avut loc Festivalul de Street Food din capitala?

Anul acesta Bucharest Food Festival a avut loc la Roaba de Cultura, in Herastrau, si a adunat chefi si restaurante celebre, dar si pasionati de gastronomie (printre care m-as fi numar si eu).

Sper ca anul viitor sa nu mai ratez acest festival si sa pot sa va ofer informatii “la cald” despre tot ce am vazut si degustat.

Avand musafiri nu ma pot plange ca nu am mancat bine in weekend. Am savurat cateva preparate grecesti (de la taverna din Mall Baneasa) si un burger (de la Vivo).

In rest nu am avut alte activitati interesante pentru ca a fost canicula si nu puteam sta prea mult timp afara, deoarece lesinam (la propriu) din cauza caldurii.

Trebuie sa multumim geniului/geniilor care a/au inventat aerul conditionat, pentru ca datorita lui/lor putem trece mai usor peste aceste zile toride din “betonata” noastra capitala.

Scurt istoric despre aparitia aerului conditionat

In anul 1902 Willis Carrier proiecteaza primul aer conditionat in scop industrial. Acesta avea deja experienta incercarilor lui Michael Faraday din anul 1800 si a lui John Gorrie din anul 1841.

Denumirea de aer conditionat apare de abia in anul 1906 si este inventata de catre Stuart W. Cramer.

Pentru ca primele aparate erau mari, zgomotoase si eliberau substante chimice toxice pentru om si mediu, Thomas Midgley este cel care inventeaza aerul conditionat cu freon in anul 1928.

De atunci aerul conditionat a inceput sa devina popular si sa fie utilizat de catre oamenii din intreaga lume.

sursa imaginii: http://bit.ly/2tATOFz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *