Amintirea unui geam

Amintirea unui geam

Am scris deja ca m-am mutat de foarte multe ori de-a lungul anilor, sunt un fel de veteran in acest domeniu. Unele dintre mutari mi-au facut placere, in timp ce altele nu, la fel ca si orice in viata.

Am acumulat foarte multe experiente in casele altor oameni, probabil mai multe decat am acumulat in propria casa (daca pot considera casa parinteasca ca fiind a mea). Am realizat ca imi place acest proces, probabil si datorita faptului ca il practic de atat de mult timp incat a devenit normalitate.

Povestesc cu drag despre fiecare experienta, placuta sau neplacuta, pentru ca am invatat destul de multe. Astazi va voi povesti despre prima mea chirie din timpul facultatii, cea din anul intai.

Era un apartament cu 2 camere, la ultimul etaj al unui bloc, cel de-al patrulea. Aveam doar strictul necesar: o canapea, un dulap mic (extrem de mic, dar incapator pentru cele 2 perechi de blugi si cateva tricouri/bluze), un birou, un televizor si un calculator.

Bucataria era mica si insuficient mobilata. Slava Domnului ca primeam pachete de acasa deoarece nu prea stiam cum se utilizeaza aragazul (exagerez, bineinteles).

Aveam cam tot ce imi trebuia ca sa duc o viata linistita, in comparatie cu ce imi oferea un camin studentesc in acea perioada. Totul a fost bine si frumos pana a venit iarna.

Camera in care stateam eu, adica sufrageria, avea si balcon (era destul de periculos, dar il foloseam doar pentru intinsul rufelor, ocazional).

Partea rea era ca usa care dadea spre balcon nu se inchidea bine, lemnul era umflat, din cele doua randuri de sticla mai supravietuise anilor doar unul. Si imaginati-va cum a fost prima iarna.

Am crescut eu la munte dar totusi nu la Polul Nord, intrau valuri de aer rece pe sub usa de la balcon si pe sub geamul de langa usa. Caloriferul era rece si uite asa dormeam cu sticlele cu apa calda in pat, sper ca ati mai auzit de aceasta metoda de incalzire.

Anul urmator, dupa lungi insistente, proprietarul a schimbat geamul inlocuindu-l cu unul din termopan ieftin. Si astfel in doar cateva luni a trebuit sa si apelam la o firma de reparatii termopane pentru ca riscam sa petrecem o noua iarna arctica.

Uitasem sa precizez faptul ca inaintea noastra in acel apartament au stat 3 baieti, desi proprietarul banuia ca locuisera 6. A fost cea mai intensa si interesanta curatenie pe care a trebuit sa o fac dupa cineva.

Cred ca fostii chiriasi erau pasionati de scobitori, pentru ca am adunat un sac de gunoi de 60 litri doar de scobitori, din toata casa.

Am gasit multe articole interesante pe care le folosesc barbatii, daca intelegeti ce vreau sa zic, aproape in fiecare coltisor al casei.

Aragazul s-a “despartit” cu greu de relatia intima pe care o avusese cu mocheta, liantul dragostei lor fiind probabil un borcan cu miere.

In rest, doar amintiri placute si unele mai putin placute, asa, ca-n viata.

sursa imaginii: pixabay.com

2 thoughts on “Amintirea unui geam

  1. o femeie

    am si uitat casele din gama asta… tin minte ca am spalat niste pereti intr-o bucatarie (se fumase, probabil, si sigur incalzisera cu gaz) incat la vizita vecinei (una bagareata) ma intreaba daca am vopsit! Da, ajunsesem sa se deschida culoarea la vopsea cu 2-3 tonuri 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.