mare

Amintiri de pe litoral

Ma bucura faptul ca turismul romanesc incepe sa se relanseze. Chiar daca nu se realizeaza totul “peste noapte”, ma bucura fiecare “pas” facut.

Cand eram copila si mai apoi adolescenta am vizitat in lung si-n lat frumoasa noastra tarisoara, alaturi de familie. Cu siguranta ca mai sunt obiective turistice pe care nu le-am vazut sau pe care le-am uitat. Insa, in mare parte, am vizitat cam tot ce are mai frumos Romania Mea.

Pentru ca acum e vara si pentru ca vacanta de vara insemna Litoralul Marii Negre, astazi o sa va impartasesc cateva amintiri.

In medie 2 saptamani dura vacanta noastra pe litoral. Incercam sa ne cazam in fiecare an in alt oras pentru a putea vizita cat mai mult din litoral. Si asa a fost.

Fiecare vacanta era diferita

Imi amintesc ca mi-a placut foarte mult vacanta din Mangalia pentru ca am avut foarte multe de facut. Pe langa plaja si inotul zilnic, puteam merge si in port, la padure, cetate si lac, sau admiram pasarile din Padurea Hagieni (care era si rezervatie naturala).

Imi amintesc ca am fost si la o herghelie, insa nu mai sunt 100% sigura daca era acolo. Toate astea pe langa muzeele, teatrele si monumentele specifice fiecarui oras.

Ce sa va mai zic, mi-a placut atat de mult incat imi amintesc si astazi. A ramas in partea amintirilor placute pe care mi-ar placea sa le retraiesc. Cred ca si voi aveti astfel de locatii, care sunt ele?

mangalia port

Amintirile frumoase sunt importante

Sunt curioasa cu ce ochi o sa vad in zilele noastre aceasta parte a tarii. Sunt curioasa ce a insemnat trecerea anilor pentru acest oras. Sunt curioasa cum m-as descurca acum la capitolul cazare mangalia. Sunt curioasa de tot ce e nou acolo, in zilele noastre.

Acum locuiesc in capitala si e mult mai aproape, comparand cu perioada copilariei cand traversam toata tara ca sa ajungem pe plaja. Cu toate acestea inca nu am reusit sa imi planific un concediu in partea sudica a litoralului romanesc.

Sunt atat de multe locuri frumoase de vizitat incat uneori tindem sa mergem spre ceva ce e nou; in detrimentul amintirilor frumoase din trecut.

padurea hagieni

Incearca sa fii fericit, oriunde mergi

Cand voi vizita toate locurile care mi-au marcat placut copilaria o sa revin cu impresii, asa cum am facut si pana acum.

Nu pot decat sa fiu mandra si fericita ca am avut o astfel de copilarie. In perioada in care nu puteam iesi din tara, in perioada in care nu aveam acces la informatii, in acea perioada noi calatoream.

Chiar daca drumurile insemnau sa iti iei canistre cu benzina in portbagaj (pentru ca erau doar cateva benzinarii), chiar daca mancai din pachet, chiar si asa totul era frumos. Pentru ca eram fericiti!

sursa imaginilor: black-sea.travel, mangalia-walkingtour.ro, romanianresorts.ro, pinterest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.