partie de schi

Amintiri de pe partia de schi

Crescand in zona de deal si avand la doar cativa kilometri varfurile nu foarte semete ale Apusenilor, am invatat sa iubim natura si in mod deosebit iarna.

Bucuria noastra din timpul vacantelor de iarna era sa ne dam cu saniuta.

Casa parinteasca avea “din dotare” cateva partii care ne solicitau fizic, dar cand coboram merita tot efortul.

Nu imi amintesc exact cati ani aveam, cred ca eram prin clasa intai, cand am primit de la Mos Craciun o pereche de schiuri, galbene. Daca memoria nu imi joaca feste, pe acestea scria Vifor.

Experienta cu schiatul

Pentru ca nu am reusit sa invat sa schiez in prima iarna, imi era foarte frica, a doua iarna nu prea a fost zapada ok pentru schiat, iar in a treia imi ramasesera deja mici.

Atat de suparata am fost, incat am decis ca nu o sa mai invat sa schiez niciodata. Si aproape m-am tinut de promisiune.

Pana in facultate cand, alaturi de cativa prieteni, am mers la Arieseni, intr-un fel de mini-vacanta.

Aproape toti stiau deja sa schieze si eram si eu hotarata sa mai incerc o data. Mi-am cumparat skiuri second hand, m-am echipat corespunzator si am luat “cu asalt” partia de schi. Logic ca era si cea pentru incepatori.

Am cazut de nenumarate ori, am obosit ca si cum as fi mers la sala, dar am promis ca nu ma dau batuta. Eram foarte aproape chiar si sa accidentez un copil care ajunsese pe ruta mea si nu stiam sa schimb directia.

In cele trei zile cat am stat acolo am ajuns la concluzia ca nu oricine poate invata sa schieze, unii pur si simplu nu au talent. Am reusit sa fac celebrul plug si sa invat sa ma opresc, dar la partea cu schimbatul directiei de mers am cam avut probleme.

Pentru orice sport ai nevoie si de putin talent

Nu stiu din ce motiv, de atunci nu am mai avut ocazia sa schiez, cu toate ca am mai fost de cateva ori in preajma partiilor.

Pentru ca schiatul este un sport destul de costisitor, va recomand sa va inchiriati echipament sau sa il cumparati la mana a doua.

In caz contrar riscati sa nu va placa, sa nu va mai fie util sau pur si simplu sa nu il mai folositi.

Investiti doar atunci cand merita si nu uitati ca daca veti cauta din timp veti gasi la preturi care nu va vor suprasolicita bugetul.

sursa imaginii: http://bit.ly/2wYF3Kk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *