amintiri din liceu

Amintiri frumoase din liceu!

In timp ce “rasfoiam” presa online, citesc un titlu care anunta faptul ca Fornetti se va extinde (si in Romania). In acel moment parca am simtit in nas mirosul pernitelor cu telemea sarata, cascaval si a celor cu ciocolata.

O sa incerc sa descriu, pe scurt, cateva amintiri frumoase din acea perioada a vietii mele.

O prietenie pe viata

Eram in liceu si relatia mea de prietenie cu D. incepea sa “prinda contur”, zi de zi. Amandoua eram pe aceeasi lungime de unda si incercam sa apreciem viata asa cum e ea.

Observam fiecare raza de soara, ne bucuram de mirosul teilor infloriti, radeam chiar si la cele mai putin amuzante faze. Invatam sa intelegem lumea asa acum e ea.

Nu a existat nimic fals in cei patru ani de liceu in care am stat zilnic impreuna, motiv pentru care 17 ani mai tarziu inca e prietena mea cea mai buna.

Liceul nostru era in top licee din Arad, “proaspat” declarat Colegiu National. Era destul de greu sa iesi din liceu pentru ca exista o singura intrare, fix langa Cancelaria din care ieseau/intrau mereu profesorii.

Mirosul pernitelor cu ciocolata

Aveam insa voie sa iesim pret de cateva minute la magazinul de langa, ca sa xeroxam ceva. Dar ca sa reusim sa iesim trebuia sa avem si o “dovada” in mana, astfel incat povestea sa fie credibila.

De acolo ne luam pernite Viva cu ciocolata si imparteam o punga, fifty-fifty. In pauza mare, cea de 20 de minute, atunci cand reuseam sa iesim din liceu, fugeam (la propriu) pana la Fornetti ca sa ne luam ceva bun.

Eram tot timpul stresate de timp pentru ca era destul de departe de scoala si daca prindeam coada riscam sa intarziem, ceea ce nu era deloc bine.

In plus nu puteam intra in scoala cu mancarea, ca ne dadeam de gol si astfel trebuia sa si mancam pana ne intorceam.

Ce vremuri si amintiri frumoase!

sursa imaginii: http://bit.ly/2v2BZO8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *