muzica simfonica

Amintiri frumoase: muzica simfonica!

De fiecare data cand ascult muzica simfonica devin nostalgica. Imi amintesc de copilarie si adolescenta, de perioada “inocenta” a vietii mele.

Fiecare melodie in parte reuseste sa-mi inspire fericire, dragoste, placere, teama, durere, tristete, furie. Aceste sentimente nu reusesc sa-mi fie insuflate de niciun alt gen muzical, sau cel putin nu atat de puternic.

De multe ori, de-a lungul anilor, am ascultat muzica simfonica. Trebuie sa fii conectat cu melodia daca vrei sa o intelegi, nu poti sa asculti si sa povestesti cu altcineva, trebuie sa fii “acolo”.

Probabil prima si cea mai importanta amintire cu muzica clasica, sa-i zic asa, e cea din perioada gimnaziala cand mergeam la verisorii mei din Bistrita (toti cantau la un instrument muzical).

Acolo fiecare zi devenea una in care Beethoven, Mozart, Chopin, “prindeau viata” intre zidurile unui apartament cu trei camere de la etajul cinci.

E frumos sa fii talentat si sa muncesti pentru a evolua. E frumos sa traiesti intr-o casa de artisti, cu toate ca modul in care ei vad viata uneori nu coincide cu al nostru (al celor fara inclinatii artistice).

Cred ca mare parte din viata am avut acest regret. Mi-as fi dorit ca degetele mele sa poata dansa pe clapele pianului acompaniate fiind de propriile lacrimi. Doar atat mi-am dorit!

Probabil si sa pot scrie mai bine astfel incat sa descriu amplu fiecare sentiment, ca sa intelegeti ce inseamna aceasta dorinta pentru mine.

Dar, sa nu traim cu regrete! Astazi este despre amintiri frumoase si despre muzica de calitate.

Ma bucuram in urma cu trei zile ca a inceput sa se incalzeasca afara, ca s-a marit putin si ziua, mai bine spus: ca vine primavara!

Si astazi, ma uit pe terasa si zapada are iar peste 10 centimetri inaltime, frigul si vantul fiind iar prietenii nostri de zi cu zi.

Pentru ca in triburi fenomenele naturale mult dorite erau invocate prin dansuri si muzica, o sa postez o melodie care poate ne ajuta sa aducem Primavara mai repede afara.

Daca nu, macar in suflete sa ne ajunga!


sursa imaginii: http://bit.ly/2k6n2IA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.