farmacii

Ar fi bine sa se mai inchida cateva farmacii!

In urma cu circa zece ani era “la moda” sa ai propria farmacie. Daca aveai bani pusi “la saltea”, te faceai “farmacista”, iti deschideai propria farmacie si erai “linistita”.

Tot in acea perioada, romanii intorsi in tara dupa multi ani de munca in Spania, Anglia, Italia isi investeau banii in spalatorii auto, service-uri, imobiliare, saloane de infrumusetare.

Sa ai propria farmacie era “smecherie”

Nu era foarte greu! Autorizatiile se obtineau usor, spatiile de inchiriat erau suficiente. Pana cand obtineai toate actele faceai scoala de farmaciste si lucrai chiar tu (cel putin pana cand incepeai sa faci profit).

Am observat ca in ultimii ani, cel putin in capitala, fiecare parter de bloc are o farmacie, o sala de pariuri sportive sau jocuri de noroc si o shaormerie. Pe langa magazinele de cartier cam astea sunt predominante.

Ministerul Sanatatii vrea sa schimbe normele de functionare si autorizare pentru farmaciile din tara noastra. Un lucru oarecum important pentru ca este normal sa evoluam!

Problema este ca deja farmacistii au intrat in alerta, pentru ca aceste schimbari nu ii “coafeaza” si mai bine de jumatate din numarul farmaciilor din tara nu ar putea sa “intre in legalitate”.

Sincer, nu pot decat sa ma bucur daca s-ar mai inchide cateva.

Cred ca nu exista tara in care sa existe atat de multe farmacii ca si la noi. Nu mergi un kilometru si dai de o alta farmacie. Fiecare intersectie importanta are cel putin trei farmacii diferite.

Sunt multe probleme in sistemul medical din tara noastra si sunt constienta ca cea a farmaciilor este printre ultimele (ca si importanta).

Dar daca s-ar schimba macar cate ceva si in domeniul asta, poate ar fi ceva mai bine.

Nu este normal ca lumea sa aiba atat de usor acces la medicamentatie, pentru ca se dezvolta “sindromul” de tratament “dupa ureche” sau “din auzite”.

Iar dupa aceste tratamente care uneori ne fac rau, mergem si blamam medicii si conditiile din spitalele de stat.

sursa imaginii: http://bit.ly/2hdFVTU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.