grasi

Astazi este o zi dedicata grasilor!

De-a lungul anilor am vorbit (uneori si scris) in repetate randuri despre silueta, metode de slabire, ce inseamna lupta cu kilogramele in plus, despre cum “vad” si inteleg eu acest subiect.

Dar cum niciodata nu este prea tarziu si nici prea mult, o sa scriu cateva randuri si astazi.

Este foarte usor sa fii gras in zilele noastre pentru ca mancarea nesanatoasa este mai ieftina, se gaseste la toate colturile de strada (la propriu) si iti ofera mai mult timp liber.

Alimentatia nesanatoasa, lipsa miscarii si stresul

Daca nu mai gatesti, economisesti timp pentru ca nu mai faci cumparaturile, nu mai gatesti propriu-zis si nu mai speli vasele. In plus, nimeni nu-ti va comenta ca “nu prea ti-a iesit ciulamaua”.

Asadar, poti face orice altceva, pentru tine sau familia ta, in timpul liber castigat.

Pe langa alimentatia nesanatoasa intervine si lipsa miscarii, un factor care are de asemenea un rol important.

In concluzie, mancam nesanatos, stam ca niste “valize-n gara”, uneori dormim putin si ne stresam prea mult. Toate acestea sunt elementele necesare pentru o silueta cu probleme si o persoana frustrata.

Un gras va ramane gras toata viata, in gandire.

Cand A. imi zicea ca toti grasii sunt frustrati, ripostam ca exagereaza, ca nu este chiar asa. Cand zicea ca un gras va ramane gras toata viata, incepeam iar o intreaga dezbatere (eu incercand tot timpul sa explic ca generalizarile nu sunt tocmai corecte).

Dar uite ca astazi, dupa atatia ani, ii dau dreptate. Toti grasii pe care ii cunosc personal sunt frustrati si au ramas la fel. Chiar daca ii stiu de ani de zile, chiar daca i-am auzit de zeci de ori plangandu-se si/sau incercand sa faca ceva.

Doar doua sau trei dintre cunostinte au reusit sa slabeasca si sa se si mentina, dar tot frustrate sunt (nu stiu de ce, dar ramane acea mentalitate).

Sa nu intelegeti gresit, acum ma refer strict la persoanele care sunt grase si nu accepta asta.

Cunosc si persoane grase care nu au nicio problema cu greutatea lor, care sunt impacate cu felul in care arata, care nu au nicio frustrare din acest punct de vedere. Dar acestea sunt foarte putine.

Rata obezitatii este in crestere si in Romania

Rata obezitatii a crescut foarte mult si in tara noastra. Este bine totusi ca pana acum nu ne situam in topul clasamentului (macar nu si in acest domeniu).

Din ceea ce observ in jurul meu, familie, prieteni, cunoscuti, colegi, in randul tinerilor educati exista inca o speranta.

Acestia au mai mult acces la informatie si pentru ei conteaza foarte mult parerea celor din jur. Sunt activi si invata din timp ce inseamna mancarea sanatoasa. Dar asta am observat doar in randul tinerilor educati si din mediul urban.

La tara sau in familiile in care copilul este crescut de bunica, a ramas aceeasi regula “grasa si frumoasa”. Am mai scris despre ea si o puteti lectura atunci cand aveti dispozitia necesara.

Aveti grija de “corpurile” voastre! Acestea va asigura nu doar o “comunicare” mai buna cu lumea din jur, ci si garantia ca sanatatea va avea mai putin de suferit.

sursa imaginii: http://bit.ly/2f9kA22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.