masa de calcat

Astazi este tot despre cum ne calcam hainele

Scriam saptamana trecuta despre o frumoasa amintire din copilarie, cea in care stateam cu mama mea in timp ce calca hainele.

Mi-am adus aminte cat de frumoase erau acele conversatii in care ne ziceam ce am facut in ziua respectiva, depanam amintiri sau ne impartaseam visurile.

Fiecare parinte incearca sa isi creasca copilul cat de bine stie si poate. Mama mea a incercat sa imi ofere cea mai frumoasa copilarie, asa cum ea a vazut-o.

M-a privat de tot ce inseamna munca in casa, in bucatarie, a incercat sa imi ofere cat mai mult timp liber pentru a face doar ceea ce imi place.

Din acest motiv, uneori, adult fiind, ma intreb daca a procedat bine?! Daca nu cumva trebuia sa imi ofere mai multa responsabilitate?! Ma intreb daca eu as face la fel atunci cand va fi cazul?!

Maica-mea isi calca hainele pe un fel de masa, o improvizatie. Mai exact, pe un frigider (nu foarte inalt) avea pusa o chestie dreptunghiulara pe care erau lipite placi de faianta (cred), mici, albe.

Nu stiu exact ce era sau cum se numea acea “masuta”.

O puteai ridica, era destul de grea, pentru ca avea un cadru de lemn. Era special facuta, ca un fel de blat, doar ca era din placi mici de faianta. Pe aceasta masa de calcat ea punea un cearsaf alb, din bumbac, si peste calca hainele. Nu ii era simplu, dar era multumita.

Pentru ca mi-am amintit tot mai des de acele nopti frumoase, am decis sa-mi calc si eu perdelele si draperiile (dupa ce le-am spalat se sifonasera destul de rau).

Nu am o masa speciala, pentru ca va mai zisesem deja ca nu prea calc si nu am considerat ca este necesara o astfel de investitie.

Dar, dupa ce am calcat vreo 5 ore stand aplecata deasupra unei masute, incercand sa-mi aranjez cat mai bine perdeaua astfel incat sa nu se sifoneze, am realizat ca nu se mai poate asa.

Am intrat online si mi-am comandat o masa pentru calcat, una cu zone speciale pentru a calca mai usor camasile.

Chiar daca o voi folosi doar de 2 ori pe an, atunci cand imi calc perdelele si draperiile, si tot si-a meritat investitia. Nu este normal sa ai dureri de spate atunci cand calci, nu este normal sa pui in 10 pozitii o perdea doar pentru a putea sa calci jumatate din ea.

M-am chinuit inutil atat de multi ani, a venit timpul sa las prejudecatile la o parte si sa invat sa-mi usurez munca.

Voi cum va calcati hainele?

Sursa imaginii: http://bit.ly/2lb37Hx