toc sau ocd

Astazi este tot despre TOC. Nu, nu o sa va pacalesc!

Astazi romanii sarbatoresc Floriile, Pastele Catolic si 1 Aprilie. Sa fie astazi o mare zi a pacalelilor? Ei bine, eu am decis sa “vorbesc” tot despre TOC sau OCD.

Am mai scris despre parerea mea in legatura cu aceasta zi speciala, cea a Pacalelilor. Daca nu vreti sa recititi articolul, pe scurt, mi se pare o mare porcarie.

Nu i-am inteles rostul si probabil nu o sa-l inteleg niciodata. Dar, partea buna este ca anul acesta sunt si Floriile si Pastele catolicilor, asa ca … vom scapa probabil de pacaleli. In plus, este si o zi urata, mohorata, ploioasa. Parca nici nu ne mai “arde” de glume.

Cateva amintiri despre TOC

Ieri scriam despre faptul ca de abia anul acesta am realizat ca am o tulburare obsesiv compulsiva. O forma usoara in ultimii ani, pentru ca avand si caine … m-am resemnat cumva ca nu vor putea fi toate cum imi doresc eu.

Si dupa ce am scris mi-am amintit tot felul de situatii, amuzante intr-un fel. Uitasem o multime de aspecte ale acestui TOC/OCD (parca ar fi o formatie rock).

Imi amintesc ca o data pe saptamana imi aranjam hainele in dulap, la linie si in functie de culori. Apoi faptul ca de fiecare data cand merg la maica-mea acasa trebuie sa-i fac ordine in sertare.

Innebunesc ca nu are aranjate totul asa cum trebuie. Si de cele mai multe ori ii stric ordinea in care ea le stie si apoi ma suna sa ma intrebe unde i-am pus X sau Y.

De ce nu sunt nora preferata?

La inceputul relatiei mele cu A. cand mergeam in weekend la parintii lui acasa trebuia sa aranjez lucrurile in baie. In camera lui. In bucatarie. Nu e de mirare ca nu sunt nora preferata, nu-i asa?!

Alte amintiri amuzante sunt cele din camin. Am avut o colega care acum, daca stau sa ma gandesc bine, clar avea si ea TOC. Era o ordine la noi in camera ca puteam aparea in reviste. Nu stateau cateva secunde lucrurile nearanjate.

Pe masura ce o sa-mi amintesc si alte exemple le voi scrie aici. Mi se pare fascinant sa descoperi ceva despre tine ce nu ai realizat 33 de ani.

sursa imaginii: https://bit.ly/2pVHADK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.