orgasm

Astazi mai multe informatii despre orgasm si importanta lui!

Scriam zilele trecute despre orgasm si importanta lui in viata de cuplu. De fapt, importanta lui nu este doar pentru a tine o familie unita, ci si pentru starea generala de sanatate.

De ce ne ajuta sanatatea? Pentru ca ne relaxeaza corpul, ne ajuta sa scapam de energia negativa – adica inlatura depresia, intareste sistemul imunitar.

Nu stiu daca ati auzit pana acum ca in trecut orgasmul mai era numit si “mica moarte”. De ce?

Pentru ca in creierul nostru sunt secretate foarte multe substante (dopamine, oxitocina, opiode, endorfine, adrenalina, etc) care ofera placere intensa si care declanseaza si stari modificate de constiinta.

Orgasm: de ce este atat de important?

Intre creierul nostru si organele sexuale exista o stransa legatura. Ceva ce nu exista si in cazul barbatilor, din acest motiv pentru ei obtinerea lui este mai simpla. Tot din acest motiv, orgasmul difera de la femeie la femeie si chiar si aceeasi femeie are tipuri diferite de trairi.

Avem parul si pielea mai luminoase, circulatia sangelui mai buna, sistemul imunitar intarit. Suntem mai flexibili si chiar mai puternici, ne ajuta sa ne detoxifiem. Va amintiti ca ne ziceau bunicii (mie o matusa mi-a zis) ca a face sex e “aspirina saracului”.

Pe scurt si in linii mari, reusim sa fim mai sanatosi, mai frumosi si sa avem o viata mai lunga. Nu e rau deloc, zic eu!

Asa cum am scris si mai sus si dupa cum ati observat si voi, pentru barbati atingerea orgasmului este destul de simpla. Sa zicem doar ca ii ajuta si faptul ca se gandesc la sex de multe ori pe zi sau pe ora, fara sa cred ca exagerez.

Pentru femei insa, atingerea orgasmului este ceva mai greoaie. Implica o buna cunoastere a corpului si o coordonare a creierului cu simturile.

Ce am putea face ca sa obtinem mai usor orgasmul?

Este foarte important sa ne relaxam. Iar asta uneori poate fi destul de greu. Fie avem probleme la locul de munca sau in familie, fie avem anumite frustrari fizice sau emotionale. Asta este cea mai grea parte la care trebuie sa lucram.

Trebuie sa invatam ca daca nu suntem relaxate si nu ne dorim sa fim acolo, prezente, nu vom obtine ceea ce ne dorim.

Nu uita sa respiri. Stiu ca uneori senzatiile traite sunt intense si ne tinem respiratia, dar sa respiram corect este foarte important. De ce? In acest fel ne oxigenam creierul si vom putea sa simtim la maxim cele mai intense senzatii.

Masturbarea, pozitiile preferate sau jucariile sexuale sunt de asemenea extrem de utile in obtinerea orgasmului. Dar asta depinde de la femeie la femeie.

In functie de cat de lipsita de inhibitii este. De cat de dornica de a explora ceva nou. Chiar si filmele porno ajuta foarte mult.

sursa imaginii: https://bit.ly/2HzrGHo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.