astronaut

Astronaut, o meserie care mi-a marcat copilaria, in bine!

“- Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare? – Astronaut!”

Apoi doctor, veterinar, fizician, scriitor, cercetator si cred ca asta a fost lista completa a dorintelor mele din copilarie.

Astronaut, o meserie care mi-a fost draga din frageda pruncie

Pe rand, copiii isi doresc sa aiba cele mai nastrusnice locuri de munca. Cred ca in general ne dorim ceva ce vedem in jurul nostru si ni se pare interesant.

Insa pe masura ce inaintam in varsta ne dam seama ca multe dintre pasiunile sau ideile din copilarie nu o sa prinda “aripi” niciodata.

Cu toate ca multe fetite din jurul meu isi doreau sa fie cantarete, dansatoare, papusi Barbie (am avut si o prietena care-si dorea asta – acum e inginer, nu prea i-a iesit), eu voiam sa fiu astronaut.

Nu-mi amintesc unde am vazut eu asa ceva si nici nu cred ca intelegeam prea bine ce inseamna aceasta meserie. Eu voiam mai mult sa fiu intr-un costum alb, in spatiu. Iar pasiunea pentru costumele albe are oarecum o explicatie, pentru ca parintii mei purtau asa ceva.

Chiar si in liceu imi doream sa fiu astronaut, cred ca si prin facultate mai aveam aceasta doleanta.

De ce slabesc astronautii?

Probabil ati observat sau auzit ca in perioada petrecuta in spatiu, astronautii slabesc. Se pare ca acum ar exista si o explicatie, logica am putea spune, a acestui fenomen.

In spatiu, astronautii sunt in imponderabilitate. Lipsa gravitatiei duce la “plutirea” mancarii in stomac si implicit la aparitia senzatiei de satietate mai repede decat ar fi cazul. Motiv pentru care vor consuma mai putina hrana decat au nevoie.

Cu cat vor sta mai mult timp in spatiu, cu atat vor pierde mai multa masa musculara si chiar osoasa. Iar cand se vor intoarce pe pamant vor fi mai slabi (si mai slabiti).

Se pare ca mi-am ratat sansa de a fi vreodata slaba. Stiam eu ce stiam in copilarie.

Aveam si bani, calatoream mai mult, vedeam lucruri nevazute de multa lume, faceam si ceea ce-mi placea si mai eram si slaba. Uneori e bine sa-ti urmezi chiar si cele mai puerile visuri.

sursa imaginii: http://bit.ly/2FX30GV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.