Ati incercat dieta disociata?

Atunci cand ne hotaram ca trebuie sa slabim vom constata ca nu stim exact care este regimul alimentar potrivit stilului nostru de viata. Trebuie sa alegem o dieta care ni se potriveste, in felul acesta vom reusi sa o finalizam cu succes si vom obtine rezultatele mult dorite. De foarte multe ori consideram ca o dieta este avantajoasa, insa atunci cand o vom tine vom observa ca numeroasele ei restrictii ne dau peste cap stilul de viata. Din acest motiv trebuie studiata in amanunt dieta pe care vrem sa o urmam, trebuie aleasa cu intelepciune si fara graba. In topul celor mai apreciate si indragite diete, la nivel mondial, se claseaza Dieta disociata, un regim alimentar care a primit in ultimii ani numeroase laude.

Regula principala a dietei, asa cum spune si Mara in articolul ei, este disocierea alimentelor, mai exact nu trebuie sa combinam alimentele consumate. De-a lungul anilor aceasta dieta a fost diversificata, astfel incat in zilele noastre exista Dieta disociata pe zile, pe mese, pe alimente, chiar si pe culori. Aceasta diversificare ajuta fiecare persoana sa aleaga exact dieta pe care o vor putea urma, mai exact dieta care li se potriveste. Nu trebuie sa renuntam la anumite alimente, nu trebuie sa ne infometam sau sa ne punem sanatatea in pericol, trebuie doar sa consumam alimentele permise si sa nu le combinam. Prin rabdare si perseverenta kilogramele nedorite vor fi eliminate cu succes, iar daca adoptam o alimentatie sanatoasa chiar si dupa finalizarea dietei vom reusi sa ne mentinem silueta.

La fel ca si in cazul altor diete, sfatul unui medic de specialitate este recomandat, chiar daca pana acum Dieta disociata nu a reprezentat un pericol pentru sanatatea persoanelor care o urmeaza. Vom reusi sa slabim mult mai repede daca in timpul dietei facem si exercitii fizice, de diferite intensitati, in functie de rezistenta fiecaruia. Nu este indicat sa urmam un regim alimentar extrem de restrictiv si dificil deoarece acesta ne poate modifica arderea grasimilor si implicit metabolismul. Este foarte bine sa tinem cont de faptul ca urmand o alimentatie echilibrata, saraca in grasimi si lipsita de alimente nesanatoase, vom reusi sa slabim sanatos si frumos.

In functie de varianta pe care o urmam reusim sa slabim mai mult sau mai putin. Daca optam pentru Dieta disociata pe zile intr-o saptamana reusim sa slabim pana la 5 kilograme, iar daca optam pentru Dieta disociata de 90 de zile reusim sa slabim pana la 15 kilograme. Trebuie doar sa respectam recomandarile fiecarei variante, sa nu trisam, sa ne inarmam cu vointa si rabdare si vom reusi sa atingem silueta dorita. Pentru persoanele care considera ca se vor plictisi sa manance mai multe zile din aceiasi categorie alimentara exista Dieta disociata pe mese. In acest fel monotonia nu se va instala pentru ca in fiecare zi, la fiecare masa, se consuma alimente din categorii alimentare diferite. Cat de mult ati reusit sa slabiti urmand Dieta disociata? Care este varianta pe care ati urmat-o si care au fost dificultatile intampinate in timpul acesteia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.