axel

Axel: adopta sau alege un caine cu pedigree, nu exista alte variante!

Axel nu este tocmai un caine sanatos. Despre cum l-am achizitionat acum aproape sase ani am mai scris, dar ma repet pentru ca este foarte important.

Daca iti doresti in familia ta un caine, ai doua variante: fie adopti, fie iti cumperi unul cu pedigree. Mi-ar fi placut sa stiu si eu asta atunci cand l-am luat pe Axel.

Nu voi mai face aceiasi greseala si sper sa invatati si voi din experienta mea.

Un caine cu pedigree presupune un crescator responsabil. Este un fel de rasa “pura”. Se cunoaste intregul arbore genealogic al cainelui respectiv. Bunicii, strabunicii, stramosii.

Montele sunt controlate si fiecare exemplar primeste anumite calificative la nastere. Unii vor ajunge campioni, altii nu.

Cum alegi corect cainele care va intra in familia ta?

Ce stiam eu cand l-am luat pe Axel este ca daca iti iei caine cu pedigree trebuie sa mergi neaparat cu el la spectacole si doar de asta merita sa-ti iei. Nu e deloc asa.

Cel mai important aspect atunci cand iti iei un caine de rasa pura este faptul ca ii cunosti familia si istoricul medical. Daca are in familie cazuri de boli de inima, de piele, dermatologice si asa mai departe.

Cand stii toate astea si faptul ca mama lui a fost ingrijita corect in timpul sarcinii, ai deja o sansa in plus sa ai un caine sanatos. Poate chiar toata viata.

Cu siguranta asta nu iti garanteaza ca nu pot aparea diverse probleme de sanatate de-a lungul vietii. Conteaza si norocul, dar si cum il ingrijesti. Dar … ai sanse foarte mari sa il ai cat mai mult timp sanatos.

Axel a avut toate bolile posibile atunci cand l-am luat. Daca stiam puteam preveni multe. Economiseam bani si nu eram stresati in fiecare zi ca poate muri.

Axel ne-a schimbat viata, in bine!

Daca as fi adunat banii pe care i-am dat la doctori in primul lui an de viata doar, cu siguranta ar fi fost mult mai ieftin daca as fi achizitionat un pug cu pedigree.

In Romania ultima data cand m-am interesat erau doar 2 canise autorizate in ceea ce priveste rasa pug. Este posibil sa fie mai multe, nu am mai verificat.

Stiu ca Olx-ul si pet shop-urile au oferte tentante, dar daca vreti un caine cu adevarat sanatos si care provine dintr-o familie sanatoasa, atunci luati cu pedigree.

In caz contrar adoptati. Sunt atat de multi caini care asteapta o familie care sa ii adopte. Cer la schimb atat de putin si ofera totul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.