timisoara

Azi in Timisoara, maine-n toata tara!

Timisoara o sa ramana un oras “de suflet” pentru mine. Cred ca mi-ar placea sa-mi cresc copiii acolo, in cazul in care voi avea.

Probabil a fost importanta perioada din viata pe care am petrecut-o acolo, probabil au fost importanti si oamenii pe care i-am avut in jur.

Si nu pentru ca ar fi banatenii cumva sau oamenii de acolo diferiti. Mi-a placut per total intreaga experienta. Asa cum acum, imi place capitala si experienta pe care mi-o ofera traiul printre “mitici”, si nu numai.

De acum iti poti construi mai usor propria casa

Sa revin la Timisoara. Daca sunteti din oras si daca ati vrea sa va faceti propria casa insa nu aveti teren, se pare ca primarul se gandeste la voi. Cum asa?!

Nicolae Robu a declarat ca va pune la dispozitia timisorenilor, care au sub 35 de ani, 128 parcele de pamant de circa 300 metri patrati fiecare. Acestea vor putea fi folosite de tineri pentru a-si construi casa mult visata.

Conditiile de baza ar fi ca in 3 luni de la primire terenul trebuie sa fie imprejmuit, intr-un an sa inceapa constructia casei si in 5 ani sa fie finalizata.

Nu trebuie sa aveti studii superioare sau sa fiti casatoriti, dar va ajuta daca aveti deja copii. Gasiti toate criteriile de selectie in declaratia oficiala a primarului.

Doneaza sange, vei salva o viata!

Tot in Timisoara, astazi, 45 de mamici au donat sange in cadrul unui eveniment organizat pe Facebook. Ideea le-a venit pentru ca exista foarte putini donatori la nivel national, tara noastra situandu-se pe ultimele pozitii in clasamentul european in ceea ce priveste aceste donatii.

Este trist pentru ca in fiecare zi in spitale exista pacienti care au nevoie de sange, dar sunt atat de putini donatori.

In perioada in care eram in facultate am vrut si eu sa donez sange, cu toate ca eram/sunt extrem de fricoasa si speriata de tot ce inseamna durere, spital.

Am vrut sa donez insa din pacate (sau din fericire pentru fricoasa de mine) nu pot. Am psoriazis si este o boala care nu-mi permite. Aveam si sub greutatea permisa pe atunci (trebuia sa am minim 55 de kilograme) si nu ma incadram.

Daca va incadrati si daca aveti curaj, mergeti sa donati! Salvati vieti facand acest simplu gest! Primiti si o zi libera de la job, un set de analize gratuit si ceva remuneratie (nu stiu daca bonurile de masa se dau la nivel national sau e pe regiuni).

sursa imaginii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.