remedii naturale

Blog despre remedii naturale: care e parerea mea!?

Cand a fost ultima data cand ai citit despre remedii naturale? Ce informatii ai gasit? Ti-au fost utile?

Haideti sa va impartasesc experienta mea. Sper sa va fie de folos si sa incercati si voi sa acordati o mai mare importanta tratamentelor naturale.

Crescuta fiind in mediul rural (despre asta stiti deja), am avut parte de “leacurile babesti” inca din copilarie.

Strabunica era recunoscuta pentru ceaiurile ei din plante si combinatiile de “fierturi” care ne puneau pe picioare pana veneau parintii de la lucru.

Nu am folosit antibiotice decat in ocazii foarte rare si am incercat, pe cat posibil, sa ne intarim sistemul imunitar. Dar atunci nu stiam asta.

Cum am ajuns sa nu mai acordam importanta naturii?

Evolutia medicinei a presupus punerea in “ceata” a acestor tipuri de tratamente, pentru ca populatia a crescut considerabil. Avem nevoie de tratamente rapide, nu conteaza daca sunt chimice sau biologice.

Si am ajuns sa traim o perioada in care oamenii se impart in doua categorii. Cei care n-ar urma nici in ruptul capului un tratament natural si cei care nu ar lua unul chimic.

Adevarul, zic eu, este undeva la mijloc. Depinde de la caz la caz. Trebuie insa sa intelegem ca puterea vindecatoare a plantelor nu poate fi contestata.

Daca ne documentam si daca incercam sa fim atenti la ce consumam, putem sa ne facem mult bine. Un blog despre remedii naturale ne poate fi util, atunci cand nu stim ce sa facem.

Anul trecut, in primavara, am avut pentru prima data in viata mea pneumonie. Pe fondul faptului ca am facut efort intr-un mediu umed si rece, fara sa fiu imbracata adecvat.

Uneori un blog despre remedii naturale poate fi solutia salvatoare

Am tratat-o cu antibiotice, la recomandarea medicului si cu medicamente care-mi stopau tusea. Apoi, pentru ca in acea perioada eram in plin sezon de gripe, un virus luat din alta parte mi-a pus din nou capac.

Cu toate ca plamanii aratau curati, tuseam de peste 2 luni. Cu tot cu tratament medicamentos si siropuri. Ajunsesem sa cred ca poate am ceva la plamani dar nimeni nu vede nimic.

In timp ce citeam un blog despre remedii naturale am descoperit faimosul sirop facut din ridiche neagra si miere.

Si atunci mi-am amintit de strabunica si de “siropul de sosete”, asa ii ziceam noi (din cauza mirosului). Nu are rost sa va mai spun ca mi-a trecut dupa 5 zile, nu-i asa?!

Ai grija de corpul si de sanatatea ta, asa cum tu consideri ca este mai bine. Lasa natura sa te ajute, atunci cand este cazul!

One thought on “Blog despre remedii naturale: care e parerea mea!?

  1. o femeie

    multumim de recomandare, nu stiam de site.
    Si eu sunt pro remedii naturale, cum nu am ce remedia de multi multi ani, pot zice ca aplic preventie naturala.

    Am primit cadou o carte din 1918 cu ce plante se foloseau in diferite probleme medicale, informatii culese din manastirile franceze, si cu drag pot zice ca multe sunt inca de actualitate.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.