BOR si Raiul pe Pamant

Fiecare persoana are dreptul sa creada in ce vrea si sa faca ceea ce considera ca este bine, atat timp cat este legal si moral. Iar pentru ca in Romania 90% din populatie este ortodoxa, nu este de mirare numarul impresionant de lacasuri de cult existente pe teritoriul tarii noastre. Chiar daca regimul comunist a suprimat in mod abuziv si fortat religia, ca doar nu putea sa controleze poporul prin credinta, dupa Revolutia din anul 1989 biserica ortodoxa a reusit sa isi castige din nou pozitia in societate.

Si astfel s-a ajuns ca Biserica Ortodoxa Romana (BOR) sa primeasca bani din nenumarate locuri, astfel unii preoti au ajuns sa conduca Lamborghini (pe un drum de tara neasfaltat), astfel se construiesc lunar biserici si catedrale menite sa apropie lumea de Divinitate. Odata cu cresterea numarului de biserici a crescut si numarul oamenilor “de doi bani”, ca doar Duminica mergi la slujba si Lunea dai in cap vecinului sau furi ceva.

Nu asta ar fi cea mai mare problema a frumoasei noastre tarisoare, ci faptul ca BOR primeste de la Guvern anual mai bine de 100 de milioane de euro pentru salariile preotilor si alte cateva multe milioane pentru renovarea sau construirea altor lacasuri de cult. Pe langa acesti bani BOR primeste fonduri si de la administratiile locale, de la diferite companii de stat si de la enoriasi, cine ar zice ca in Romania unii copii mor de foame (macar sa ii duca in biserica sa moara pe un altar “de haur”).

Sunt convinsa ca totul in tara asta e putred, sunt constienta ca totul e facut ca sa avantajeze coruptia si “pe cine trebuie”, sunt constienta ca atunci cand preotul zice la sfarsitul slujbei “votati-l pe X-ulescu” are lipici la public, sunt constienta ca romanii se indreapta spre urmatoarea caracterizare: “animale de turma, fara personalitate, analfabeti si agramati care insa se considera cel putin un geniu in devenire”. Cand oare se va trezi Romania? Dar oare cat timp va mai exista Romania?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.