craciunul

Brad natural sau brad artificial? Ce alegem?!

Mor cu ecologistii. Stiti de care zic, nu? Ecologistii care nu stiu ce inseamna reciclarea si carora le pasa de mediu doar pentru ca este la moda.

Eu aleg bradul natural. Tot timpul si dintotdeauna. Crescuta fiind in inima padurilor, am avut brad natural in casa. Nu are rost sa va spun ca nimic nu reprezinta mai bine mirosul sarbatorilor, ca si mirosul bradului in casa.

Bradul natural inseamna Craciun si nimic altceva nu poate inlocui aceasta idee pentru mine.

In ultimii ani foarte multe persoane opteaza pentru brazi artificiali. In ideea ca vor proteja mediul. Degeaba! Mai mult vei polua cu un astfel de brad, dar fiecare face cum stie si cum doreste.

Ganditi-va simplu. De regula brazii de acest gen sunt produsi in “Mama China”. De acolo pana la noi …. doar transportul polueaza suficient.

Bradul natural sau cel artificial?

Apoi, ganditi-va la materialele din care sunt facuti, care nu sunt biodegradabile. In plus, nici nu se recicleaza brazii acestia (cel putin nu majoritatea).

Productia lor polueaza, iar materialele din care sunt facuti unele sunt toxice pentru copii sau animalele de companie.

Apoi, intervine elementul de calitate. Daca nu ti-ai luat un brad artificial de calitate, nu prea il poti folosi mai mult de 5 ani. Pentru ca incepe sa “pice”. Se deterioreaza repede, pentru ca asa cum este normal, trebuie sa consumam.

Singurul avantaj al unui astfel de brad este faptul ca “nu face mizerie”. Cel putin nu atat de multa ca si un brad natural. Acest element este unul real si e singurul motiv pentru care ar merita achizitionat.

Alegeri inteligente, naturale!

Dar daca o data pe an nu iti faci timp sa faci curat dupa un brad natural, mai bine nu iti mai impodobesti bradul, zic si eu.

De ce ai alege un brad natural? Pentru ca atat cat traieste produce oxigen. Dupa ce moare, pe langa bucuria adusa familiei, poate fi folosit ca si sursa de caldura, reciclat sau poate fi lasat sa se degradeze (complet biodegradabil – ceea ce inseamna viata pentru planeta).

In plus, daca luati brazi crescuti in pepiniere aveti certitudinea ca vor fi replantati altii, asa ca ciclul se va pastra. Sugestia mea este sa achizitionati brazi adusi din zone aproape de voi, ca sa evitati poluarea cauzata de transport. Daca tot vreti sa o ardeti eco.

Si daca chiar vreti sa o faceti lata. Luati-va un brad in ghiveci. Dar incercati sa nu il “omorati”, pentru ca sunt foarte pretentiosi. Mai ales la viata intr-un apartament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.