caii

Caii pot comunica prin expresiile faciale!

Dupa caini, caii au ocupat un loc aparte in inima mea de copil crescut in mediul rural. Cu toate ca am simtit o oarecare teama in preajma lor, tot timpul am considerat caii ca fiind extrem de frumosi si cumva falnici.

Timp de cativa ani am avut si noi o iapa, parca o chema Stela. Era atat de mare incat de abia intra in grajdul special conceput de strabunicul pentru vaci.

Am copilarit si alaturi de cai

Ma fascina ca Steluta niciodata nu dormea, era tot timpul in picioare rumegand. Prea multa munca nu a facut, pentru ca la munte lumea nu are pamant atat de mult. In schimb, a nascut o frumusete de cal, pe care l-am botezat Sclipici.

Numele ales a venit simplu, din faptul ca dimineata cand l-am vazut pentru prima data, in curte, incercand sa se tina pe picioarele firave, blanita neagra ii lucea puternic in soare (era probabil proaspat fatat).

L-am iubit mult timp pe Sclipici, la fel ca si pe mama lui si eram tare mandrii de ai nostri “doi cai frumosi”.

Expresiile faciale ii ajuta pe cai sa comunice

Un studiu recent a scos la iveala faptul ca intre cai si oameni exista multe asemanari. Mai exact, caii au 17 expresii faciale, cu doar 10 mai putine decat oamenii, dar mai multe decat cimpanzeii sau cainii.

Prin intermediul acestor expresii faciale pot comunica intre ei. Ridica sprancenele ca sa arate ca sunt suprati sau le este frica, ridica coltul buzei pentru a arata supunere sau pentru a saluta, deschid larg ochii pentru a semnala pericolul.

Citind remarcabilele rezultate ale studiului, gandul meu (oarecum bolnav) a zburat direct la iPhone X. Oare ai putea seta fata calului tau ca si amprenta pentru deblocarea faciala?

sursa imaginii: http://bit.ly/2gqvpOj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.