liste

Cand fac liste sunt sincera cu mine si asta e … bine!

Liste. Ador sa fac liste. Cred ca e ceva ce am “mostenit” sau “copiat” de la taica-miu. Interminabilele liste.

Unele utile, altele nu. Unele pozitive, altele nu. Fie ca erau listele pentru inceputul anului scolar sau cele pentru anul care urmeaza. Listele au o mare legatura cu ceea ce sunt in ziua de astazi.

Mi-ar fi placut sa am un jurnal al tuturor listelor pe care le-am facut de-a lungul anilor. Cred ca as fi invatat multe despre evolutia mea.

Cateodata gasesc cate o lista aruncata/pierduta. Si ma surprind gandurile si ideile pe care le aveam. Unele de o puritate si inocenta care te fac usor sa tresari. Parca nu esti tu cand citesti ce ai scris acum 10 ani.

Prin liste imi fac curatenie in ganduri

De foarte multe ori listele ma ajutau pur si simplu sa iau o decizie. Vreau sa fac X sau imi place de Y. Punand tot ce credeam pe foaie eram un fel de psiholog pentru creierul meu.

In ultimul an sunt intr-o semi-depresie. Nu e chiar depresie, dar nici prea multumita de mine nu sunt. Din mai multe puncte de vedere, profesional, personal.

Si ca sa imi regasesc linistea, echilibrul, am inceput sa imi fac liste. Pentru ca m-au salvat din multe astfel de situatii.

Pe “un colt de hartie” stau adunate, rasfirate si uneori chiar imprastiate idei. Ganduri. Imi place sa ma cunosc si cand pun totul pe hartie parca ma uit cu lupa la caracterul meu.

Trebuie sa fii sincer cu tine, tot timpul.

Am transpus cateva din ganduri in citate celebre si le-am pus la vedere. Unde credeti? Ati ghicit, pe celebrul frigider.

Daca vreti sa stiti dupa ce ma ghidez si o parte din ceea ce cred si iubesc, iata mai jos cateva din citatele pe care le vad zilnic.

“All that we are is the result of our thoughts” (Buddha), “Think positive”, “Love is love”, “Smile”. “Be You!”.

“Different is beautiful”, “Be kind”, “Love animals”, “Love nature”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.