sport

Care este aparatul meu preferat de la sala?!

Miscarea este foarte importanta! La orice varsta! Sedentarismul a ajuns in topul cauzelor care produc decesul, la nivel mondial.

Din pacate este foarte trist acest aspect. Este foarte buna evolutia, insa aceasta a dus si la cresterea sedentarismului pana si in randul copiilor.

Cand eram mici ne doream sa stam afara cat mai mult timp. Aproape toate activitatile preferate se desfasurau in aer liber. Fie alergam dupa o minge, fie dupa fluturi. Indiferent ce faceam ne miscam.

Singurele zile in care stateam in casa erau cele ploioase, pentru ca atunci nu prea aveam ce face afara. Dar pana si in casa ne gaseam ceva “activ” de facut. De cate ori nu am fost pedepsita pentru ca din cauza sariturilor distrugeam arcurile canapelei.

Aveam atat de multa energie incat in fiecare seara ne facusem program pentru sport. Faceam abdomene, stateam in cap, ne rostogoleam, faceam flotari si alte exercitii pe care le mai vedeam noi la Olimpiade.

De abia reuseam sa ne consumam energia!

Pe masura ce am crescut scoala a inceput sa ocupe tot mai mult loc in viata noastra, de zi cu zi. Cu toate acestea reuseam sa avem si cateva ore libere pentru joaca.

De abia in liceu am simtit cu adevarat ca nu mai e ca si in copilarie. In acea perioada pentru a-mi consuma energia mergeam la o sala de fitness.

Cu timpul am invatat cum se lucreaza cu fiecare aparat in parte, cate repetari si ce greutati trebuie sa folosesc. Aparatul pe care il foloseam de fiecare data era bicicleta eliptica, care a ramas preferata mea chiar si acum, dupa 15 ani de cand am descoperit-o.

Mersul cu bicicleta a fost activitatea mea de suflet in copilarie. De cand ma stiu am avut cel putin o bicicleta in curte.

Cand am inceput sa merg la sala nu imi doream sa fac muschi, voiam doar sa merg cu bicicleta, pentru ca prin oras nu aveam cum.

Dar bicicleta clasica din sala de fitness nu mi oferea aceeasi senzatie, motiv pentru care am abandonat-o dupa doua sau trei utilizari.

Bicicleta eliptica a fost un fel de “revelatie” pentru mine, mi-a placut foarte mult. A fost si aparatul care m-a ajutat sa dau jos kilogramele nedorite, pentru ca era exercitiul meu preferat de tip cardio.

In prezent, am cochetat de foarte multe ori cu ideea de a-mi achizitiona propria bicicleta, pentru ca in felul acesta as putea face exercitiile preferate oricand mi-as dori. Lipsa spatiului este principalul factor pentru care acum nu pot sa ma laud cu o astfel de achizitie.

Sper ca in viitorul apropiat sa pot sa-mi consum energia in propria locuinta, la orice ora, in tinuta dorita de mine!

sursa imaginii: http://bit.ly/2fE0lt0