defect

Care este cel mai mare defect al tau? Ai incercat sa il corectezi?

Te-ai gandit vreodata care e cel mai mare defect al tau? Cat de mult iti influenteaza viata si iti afecteaza fiecare zi?

Cel mai mare defect al meu este nesiguranta, iar apoi bunatatea. Sunt constienta de aceste doua mari defecte si incerc de foarte multi ani sa le schimb. Este insa destul de dificil.

M-am saturat sa zambesc si sa fiu “de treaba” cu lumea. Chiar si atunci cand nu simt sau vreau asta. Din pacate, creierul meu pare ca functioneaza diferit si nu ma lasa sa fiu asa cum as vrea.

Totul in mine “zbiara” ca ar trebui sa fiu altfel, dar cand e sa fiu asa nu sunt. Si ajung sa trec de momentul respectiv si sa fiu frustrata.

Cel mai mare defect

Iar aceste frustrari se acumuleaza. Pentru ca daca nu as constientiza ce e in jurul meu, as merge fericita in continuare. Dar constientizez si realizez ca nu e in regula asa. Iar asta ma afecteaza.

Pana la 30 de ani evoluam. Ne definim caracterul. Invatam cine suntem, ajungem sa ne cunoastem punctele forte si limitele.

In tot acest proces intra foarte multi factori. Unii controlabili, altii nu. Depinde foarte mult de noi acest proces de definire a caracterului.

Insa sunt si interactiuni pe care nu le putem controla. Cum ar fi oamenii alaturi de care traim in aceasta perioada.

Si cea mai mare calitate

Foarte mult ne influenteaza ceea ce vedem, auzim, traim, zi de zi. Nu putem spune ca ne vom defini caracterul frumos daca oamenii din jurul nostru sunt urati. Este foarte greu.

Probabil intr-o alta familie, alaturi de alti oameni, nu as mai fi avut aceasta nesiguranta si as fi putut face mult mai multe. Pentru ca odata ce inveti sistematic sa-ti depasesti zona de confort, lucrurile sunt mai simple.

Dar momentan nu sunt asa si invat sa lupt cu acest defect, aceste defecte. Poate intr-o zi le voi “cuceri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.