copilarie

Cartile si bicicleta erau prietenii mei preferati

Cu toate ca am crescut in mediul rural, nu am fost pasionata de activitatile pe care ceilalti copii de varsta mea le practicau cu atat de multa placere.

Pe mine ma fascina biblioteca pe care bunica mea reusise sa o formeze (intr-o perioada foarte grea a vietii ei) si bicicleta.

Cam astea erau activitatile care imi starneau “fluturi” in stomac si pe care le practicam cu placere. Restul erau doar pentru a ma integra in acea societate, le faceam “de ochii lumii”.

Cred ca am mai scris pe blog ca primul roman pe care l-am citit a fost “Ciresarii”. Bineinteles dupa seriile de povesti si povestiri pentru copii.

Nu stiu daca pasiunea pentru citit devenea la fel de mare si daca citeam altceva, stiu doar ca aventura din acea carte m-a facut sa-mi doresc sa citesc tot timpul.

Am “devorat” haotic cartile din biblioteca bunicii, fara sa tin cont de dificultatea lor. Unele nu erau pentru varsta mea, pe altele nu le intelegeam. Am citit Dostoyevski in clasa a VII-a cred, eram prea mica pentru o asemenea lectura.

Cand ma usturau ochii de la atat de mult citit sau cand ma certau ai mei ca stau prea mult timp in casa, imi luam bicicleta si plecam.

O alta senzatie pe care mi-as dori sa o pot repeta. Nu aveam asfalt, iar mersul cu bicicleta se transforma intr-un slalom printre gropi. Dar era atat de placut. Aveam doar o portiune de 5 case pana ieseam din sat, iar dupa … libertate.

Doar eu si bicicleta, eu si natura. Rar trecea cate o masina care ma aducea la realitate. Plimbarile cu bicicleta erau de obicei momente in care ma gandeam la ceea ce citisem sau momente in care ma gandeam la mine, la viata mea.

Cititul si bicicleta erau momentele mele de libertate, momentele in care nu eram eu daca voiam, nu eram acolo, eram orice imi doream.

Pe masura ce m-am maturizat nu am mai putut regasi aceeasi intensitate in aceste activitati. Nu am mai avut nici timpul liber necesar pentru a ma bucura de ele asa cum o faceam atunci.

Acum citesc inainte de culcare cateva pagini dintr-o carte si realizez ca sunt prea obosita pentru a fi “acolo”. Bicicleta nu mai am din liceu.

sursa imaginii: http://bit.ly/2kjDala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.