alcool si sanatate

Cat de bine este sa consumam alcool ca sa ne vindecam?!

Bunicul a consumat alcool toata viata si are aproape 83 de ani. De multe ori ma intreb daca asta a contribuit la atingerea acestei varste.

Cu toate ca a baut si fumat din copilaria lui, nu are probleme de sanatate grave. Asa ca, cine stie, poate ajunge pana la varsta de 100 de ani.

Cred ca, prin faptul ca a fost alcoolic si un nenorocit de om, a avut mintea cumva mai “senina”. Nu a fost stresat, nu a avut responsabilitati, nu a simtit ca viata este grea sau ca trebuie sa te dedici familiei.

Poate fi alcoolul un tratament pentru diferite boli?

Va amintiti filmele de tipul “Vestul salbatic” in care ranile erau dezinfectate cu alcool, mai exact cu tarie? Sau cele in care primeai curaj doar dand o dusca peste cap? Sau cupele de vin baute pentru a scapa de diferite boli intestinale.

In legatura cu aceste “leacuri” pe care stramosii nostri le foloseau in perioada in care medicina incepea sa fie descoperita pas cu pas, astazi o sa aflam cat adevar este in spatele acestor tratamente cu alcool.

Se pare ca vinul are posibilitatea sa distruga multe bacterii din intestine (E.coli, salmonella). Trebuie ca sa aiba concentratia de alcool de 40%, nu mai mica.

Chiar si in cazul consumului de alcool, moderatia este importanta!

Din pacate, cu cat concentratia de alcool este mai mare de 40%, cu atat tesuturile interne vor suferi leziuni. Aceste rani se vor vindeva in circa 24 de ore, dar membrana intestinului si a stomacului va fi afectata.

Asa ca, trebuie sa aveti mare grija atunci cand consumati diferite concentratii de alcool. Chiar daca acesta poate sa va scape de diferite infectii, poate si sa va afecteze sistemul digestiv.

Credinta mea este in moderatie. Consider ca aceasta este “cheia succesului” sau “mama tuturor invataturilor”.

Daca exista moderatie, nu vor exista excese. Si, asa cum stim deja, excesele nu sunt bune!

sursa imaginii: http://bit.ly/2CRnR1c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.