fumatul

Cat de daunator este fumatul? Ce fel de tigari as alege?

Fumatul dauneaza grav sanatatii. O stie toata lumea. Din pacate, este destul de greu sa ne lasam de fumat. Stiu asta din experienta!

Am scris de multe ori despre “experienta” avuta cu fumatul. O reiau in randurile de mai jos, pe scurt.

Parintii mei sunt fumatori inraiti. Cred ca toti copiii care au incercat sa-si convinga parintii sa se lase de fumat, ajung sa fie si ei fumatori. Ma bazez doar pe exemplele din jurul meu.

In liceu am inceput sa fumez. Anturajul poate fi un factor important, dar nu e totul. Am ajuns un fumator inrait in scurt timp.

De abia dupa 10 ani de fumat intensiv am reusit sa ma las de fumat. Dupa cateva incercari esuate. Tot anturajul a fost cel care m-a determinat sa fac acest pas.

Fumatul este periculos!

Ca si fumator, nu te gandesti niciodata ca iti pui sanatatea in pericol. Nu-ti pasa. Oricum vei muri, oricum stai in fum de tigara. Ce conteaza daca e al tau sau al altcuiva.

Daca ar fi sa fiu din nou fumator nu as alege tigarile electronice. Sau cel putin asta cred acum. Pentru ca mi-ar fi frica.

Nu sunt inca suficient studiate si nu stiu in ce fel acele substante imi pot afecta in viitor sanatatea.

Cred ca fumatul tigarilor clasice e studiat mai bine. Adica macar stiu exact la ce riscuri ma expun.

Poti face orice-ti doresti. Incearca!

In SUA a fost inregistrat al doilea caz de deces din cauza unei tigari electronice. Pentru ca a explodat si a taiat carotida (artera care duce sangele de la inima la creier – daca stiu eu bine).

Tanarul avea doar 24 de ani.

Cu siguranta daca ar fi raportate decesele cauzate de tigarile normale, ar fi mult mai multe. Cati nu au adormit cu tigara aprinsa si au ars de vii. Mult prea multi, cu siguranta.

Nimic nu este greu atunci cand iti doresti cu adevarat. Daca vrei sa fii nefumator, trebuie doar sa-ti doresti asta si vei reusi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.