prieteni imaginari

Cat de importanti sunt prietenii imaginari?

Probabil ati observat in diferite filme ca unii copii au prieteni imaginari. Vorbesc cu ei, se joaca, sunt mereu impreuna si se poarta ca si cum ar fi reali.

Acesti prieteni imaginari fie sunt persoane normale, fie sunt animale; am vazut intr-un film ca era pana si o persoana decedata (mama copilului).

La inceput ai putea crede ca acesti copii o sa aiba probleme comportamentale, in viitor, ca vor fi inadaptati. Se pare totusi ca nu este chiar asa.

Prietenii imaginari ajuta copiii sa-si dezvolte latura cognitiva

Mai multe studii efectuate au scos la iveala faptul ca prietenii imaginari ii ajuta pe copii sa se descurce mai bine in viata, in interactiunile cu oamenii din jur.

Pentru ca un copil cu un prieten imaginar a sustinut multe dialoguri, monologuri, si are o putere de cunoastere mai mare.

Eu inca nu am cunostinte, familie, prieteni, care sa aiba un copil cu prieten imaginar. Probabil in Romania un astfel de copil isi ascunde “creatia”.

Nu poti sa fii in mediul rural si sa mergi la biserica cu prietenul imaginar dupa tine. Direct o sa vrea tot satul sa te arda pe rug. Va dati seama cat de blamata ar fi familia care ar avea un astfel de copil?

Nu suprimati inteligenta copilului vostru!

Cand era mic, fratele meu avea o imaginatie foarte bogata. Atunci cand se juca avea tot felul de “scene” si vorbea singur. Nu stiu daca printre acele scene exista si un prieten care-l vizita, pentru ca nu ne spunea niciodata, prefera sa se joace singur.

Intr-adevar, e mai greu sa explici intreaga actiune din mintea ta atunci cand vrei cat mai repede sa fii in poveste. Nu merita efortul.

Daca observati ca in viata copilului vostru exista un prieten imaginar, invatati sa ii acceptati prezenta, sa il sustineti. Este doar o latura a personalitatii copilului vostru si stiind de ea puteti sa va intelegeti mai bine odrasla.

Creierul nostru este o “arma” puternica, invatati sa o “manuiti” cu incredere!

sursa imaginii: http://bit.ly/2hNtErd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.