spital

Cat de sensibila sunt!?

De mic copil am fost destul de rezistenta cand era sezonul racelilor si gripelor. Fratele meu era cel sensibil, cel cu “mucii-n vant” tot timpul.

Eu raceam foarte rar, dar atunci cand o faceam aveam nevoie de antibiotic ca sa imi revin. Cam asa a fost toata viata mea, cu toate ca nu am fost bolnava de multe ori, atunci cand am facut-o aveam nevoie de spitalizare.

Prima data cand am fost in spital, din cauza hepatitei, eram in clasa a patra sau a cincea. Luasem de la bunica mea virusul si ajunsesem, la fel ca si ea, in spital.

Fix inainte de a ma interna imi facusem un vaccin (nu mai stiu pentru ce era) care nu imi permitea sa fac tratament injectabil, motiv pentru care am fost tratata doar medicamentos (spre bucuria mea, deoarece nu suportam injectiile).

Urmatoarea internare a fost din cauza rujeolei sau rubeolei, singura boala “cu bube” pe care am facut-o in copilarie. Bineinteles ca am facut ceva reactie si m-am invinetit, fapt ce a necesitat o noua internare.

In clasa a opta cine putea face otita cu ambele timpane perforate, tot eu. Si uite ca numarul internarilor s-a marit. De atunci am ramas si cu o sensibilitate la nivelul urechilor (in special dreapta).

In liceu am fost operata de apendice. Cu toate ca medicul imi spusese ca e cronic si ca pot trai asa toata viata, la doar un an de la diagnostic era sa perforeze apendicele si am fost operata de urgenta.

Facultatea nu mi-a adus nicio operatie, doar descoperirea psoriazisului si a lui reactie “anormala” care a pus pe ganduri o echipa de dermatologi.

In continuare am mai descoperit problemele pe care le-am mostenit cu glanda tiroida si incerc sa fac tratamentul corect astfel incat sa nu mai ajung in spital.

De atunci incerc sa am mai mare grija de mine, de ceea ce mananc, cat timp dorm, cat de multa miscare fac.

Incerc sa ma feresc de tot ce ar putea sa-mi faca rau. E totusi destul de greu sa lupti cu bolile mostenite si cu cele pe care le poti dezvolta doar pentru ca ai o sensibilitate.

sursa imaginii: http://bit.ly/2lTpoY7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.