ciori

Cateva impresii despre ciori, noua mea pasiune (kind of)

Nu stiu daca v-am povestit despre recenta mea pasiune pentru ciori. Ma refer la pasari, pentru cei care inca folosesc acest oribil cuvant pentru a face referire la un grup etnic minoritar.

De regula, pentru mine, ciorile insemnau moarte, oarecum. Crescuta la tara, in jurul lesurilor de animale tot timpul erau ciorile.

Aceste imagini aveau sa-mi bantuie copilaria, motiv pentru care am ales sa nu le acord importanta acestor pasari.

Primele impresii despre ciori

Prima data cand mi-au atras atentia a fost cand citeam un articol despre un copil si o cioara. Povestea nu avea loc in tara noastra. Nu-mi amintesc intregul scenariu, dar pe scurt.

Un copil hranea o cioara, iar dupa un anumit timp aceasta i-a adus acestuia un cadou, o bijuterie. Interesant, nu-i asa?!

De atunci, am inceput sa le acord atentie. Foarte multi ani am stat la ultimul etaj si am avut ocazia sa am tot felul de “intalniri” cu pasarile.

In ultimii 3 ani, ciorile sunt cele care-mi viziteaza balconul destul de des. Sunt vreo doua-trei, dar una e ceva mai “devotata”.

Si am observat ca-mi lasa si mie cate una alta in balcon.

Cateva cadouri primite de la cioara mea

Prima data mi-a adus un os de pasare, pesemne ca vazuse ca am caine si s-a gandit sa-i dau ceva sa manance.

Apoi mi-a adus anul trecut de paste un servetel plin cu nafura (paine sfintita) cu vin. Si de cateva ori bucati din jucarii din oua Kinder.

Cea mai “inspaimantatoare”, sa-i zic asa, era jumatate din omul de zapada din Frozen, Olaf.

Statea in zapada in aceasta primavara si se misca in bataia vantului. Era cu fata spre geamul nostru si parca cumva ne privea intrebator, suspicios chiar.

Inca nu-mi dau seama daca o face voit sau doar scapa aceste obiecte. De hranit nu am hranit-o, am incercat de cateva ori, dar la cat de tare bate vantul nu a rezistat mancarea.

sursa imaginii: https://bit.ly/2OWb8QG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.