Ce ai? Ceai!

Gusturile ni se modifica pe masura ce ne maturizam, devin tot mai rafinate si diversificate. Daca atunci cand eram copil asociam ceaiul cu perioada in care eram bolnava, acum consum cu placere ceaiul, chiar si in timpul verii. Nu sunt adepta ceaiurilor sofisticate din plante ale caror nume nu il pot pronunta, ma multumesc cu teiul, musetelul, menta si celelalte plante pe care le gasesc in gradina mamei. Imi plac ceaiurile facute chiar din plantele uscate acasa, cu dragoste, insa cand nu le am ma multumesc si cu pliculetele din comert. Regula de aur: ceaiul merge de minune cu miere si cu biscuiti, iar daca beau ceai negru – neaparat cu lapte!

Lasand la o parte placerea mea de a consuma ceai de fiecare data cand am ocazia, am citit astazi despre multiplele beneficii ale ceaiurilor in ceea ce priveste propria gospodarie. Astfel daca va numarati printre persoanele care consuma cu placere ceaiul verde sau negru, atunci trebuie sa stiti ca puteti pastra pliculetele sau frunzele folosite si le puteti folosi in diverse ocazii, fiind o solutie naturala, ieftina si eficienta. Daca aveti probleme cu acneea puteti folosi un ceai verde concentrat (3-5 pliculete la o cana cu apa, lasate la infuzie timp de 30 minute), apoi clatiti-va pe fata cu ceaiul astfel obtinut.

Tot cu ajutorul ceaiului verde puteti sa va tratati si parul uscat, trebuie doar sa va clatiti parul cu ceai, sa il lasati sa se usuce natural si apoi sa il clatiti cu apa calduta si sa il uscati din nou natural. Carnea de porc, de pui sau de vita va avea un gust mai bun daca va fi marinata in ceai verde preparat normal, iar plantele udate ocazional tot cu un ceai verde (de aceasta data concentrat) vor beneficia de elemente nutritive importante.

Vrei sa oferi un aspect special hainelor tale delicate, de lana sau de matase, atunci trebuie sa le clatesti in ceai verde (pe cele deschise la culoare) sau in ceai negru (pe cele inchise la culoare). Chiar si mobila masiva, veche, (lacuita cu lac natural) poate fi curatata folosind ceai concentrat (facut din 10 pliculete la o cana cu apa, lasat la infuzie o ora), trebuie doar sa o stergem cu o carpa moale inmuiata in ceai si apoi sa o stergem cu o carpa uscata.

Parchetul si podelele pot fi de asemenea curatate cu ceai verde (cele deschise la culoare) sau negru (cele inchise la culoare), cu o carpa inmuiata in ceai se sterge parchetul si se lasa sa se usuce natural. Pentru geamuri si oglinzi folositi ceai concentrat (si frunzele) verde si negru in cantitati egale si alcool, iar cu solutia astfel obtinuta puteti curata aceste suprafete.

Culoarea covoarelor va fi redobandita si petele eliminate daca, dupa ce au fost aspirate, le curatati cu un ceai verde (in care am desfacut si continutul unui pliculet de ceai), lasati sa actioneze 15 minute si apoi aspirati din nou. Unele pete din zonele greu accesibile ale vasului de toaleta par imposibil de curatat, nu si daca puneti peste noapte mai multe plicuri folosite de ceai verde si le lasati sa actioneze. Care dintre recomandarile de mai sus v-a ajutat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.