brad natural sau artificial

Ce alegem pentru Craciun: brad natural sau artificial?

Ati observat ca a inceput “nebunia” creata in jurul bradului de Craciun. Lumea se imparte in doua: cei care-si doresc un brad natural si cei care-si doresc unul artificial.

Argumente pro si contra sunt in ambele situatii. Este mai bine sa alegem un brad natural sau unul artificial?! Haideti sa vedem ce am putea mentiona pentru ambele situatii.

Daca alegem un brad artificial, in primul rand, protejam planeta. Asta ar fi cea mai des auzita propozitie. Asa ar trebui sa fie, un brad artificial inseamna ca nu mai taiem cativa ani un brad natural.

Brad natural: pro si contra

Cu toate astea, nu ar trebui sa fie un factor atat de important, daca stam sa ne gandim ca, teoretic, impaduririle ar trebui sa rezolve aceasta problema.

Pe de alta parte, un brad artificial polueaza si el planeta, pentru ca implica niste fabrici in care este produs si niste materiale care nu se degradeaza. Mai bine alegeti un brad natural si in fiecare an plantati voi cel putin un copac, pentru a pastra echilibrul in natura.

Un alt argument “pro” brad artificial este ca nu face mizerie, adica nu ii pica acele de pe crengute.

Exista o oarecare solutie si pentru asta. Trebuie doar sa udati bine bradul. Acum exista suport special pentru brad in care putem pune apa. Unii mai pun in apa zahar sau sirop de porumb, dar doar apa din belsug este suficient.

Brad artificial: pro si contra

Ar fi bine nici sa nu tinem prea mult timp bradul la temperaturi ridicate, adica sa fie cat mai departe de sursele de caldura.

Oricum partea cu mizeria e strict argumentul oamenilor lenesi.

Mirosul, sentimentul si frumusetea unui brad natural nu se poate compara. Planeta nu se va distruge daca vom folosi brazi naturali, sunt alti factori mult mai importanti si nocivi.

Daca noi am fi oameni, nu am consuma mai mult decat am avea nevoie, am recicla, am planta, nu ne-am arunca gunoaiele pe strada si multe alte mii de astfel de argumente, atunci am trai o viata mai buna.

sursa imaginii: http://bit.ly/2AF4Cmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.