tv

Ce alegem: televiziunea sau mediul online?

Nu imi amintesc unde sau cand am auzit expresia: “Prostim poporul cu televizorul”, dar mi-a placut foarte mult si am retinut-o.

Generatia parintilor mei, cei trecuti de 50 de ani, a ajuns sa creada aproape tot ce vad si aud la televizor.

In tineretea si maturitatea lor, putinele ore in care aveau acces la televizor erau informative. Nu exista manipularea din zilele noastre, asa cum nu exista nici diversitatea.

Ceea ce urmarim reprezinta si educatia primita

Pentru ei televiziunea avea alta notiune, iar acum nu mai sunt interesati sa inteleaga realitatea (unii nici nu mai sunt capabili – depinde de experienta de viata si de varsta).

Cealalta generatie, cea a celor trecuti de 30 de ani (puterea de munca a Romaniei), stie deja ca televizorul nu este tocmai in regula. Unii dintre ei au ales sa renunte la el si se refugiaza in mediul online.

Din nefericire si aici este o mare problema, pentru ca si mediul online a ajuns sa fie “poluat”, probabil mult mai poluat in comparatie cu televiziunile (pentru ca e si mai greu de controlat).

Televiziunea si mediul online nu pot fi “controlate”

Ajungem astfel sa avem o noua generatie “credula”, care chiar daca nu a ales manipularea TV a “cazut” in cea a mediului online.

Ceea ce urmarim, indiferent daca este in mediul online sau la televizor, depinde strict de educatia primita si de mediul in care am trait.

Am invatat sa imi fac o parere despre intelectul oamenilor, in functie de emisiunile pe care le urmaresc la televizor sau de oamenii pe care ii apreciaza in mediul online.

Si, din ce am observat pana acum, asta le reflecta caracterul si intelectul aproape in totalitate.

sursa imaginii: http://bit.ly/2wxffEZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.