dovleci

Ce amintiri de Halloween aveti?!

Nu imi amintesc daca stiam ca in seara aceasta este Halloween-ul sau nu. Cert este ca in copilaria mea, intr-un satuc aproape uitat de lume din Ardeal, sarbatoream intr-un fel aceasta zi.

Nu ne costumam, nu mergeam la vecini dupa dulciuri, doar sculptam dovleci si incercam sa ne speriem unii pe altii cu ei.

Bunica era experta in arta sculptatului. Dovlecii ei erau infricosatori, urati de-a binelea.Tot timpul il foloseam pe al ei, care avea si usita in spate pentru lumanare.

In continuare luam dovleacul, puneam o lumanare de aia de la biserica, galbena, si mergeam prin tufisurile de langa casa. Prin boscheti, mai bine zis.

Stateam ore-n sir asteptand sa treaca cineva pe strada. Strada care nu avea iluminat electric.

Nu trecea tot timpul cineva si de cele mai multe ori ni se termina lumanarea sau batea vantul sau ne plictiseam.

Nu era sarbatoarea noastra preferata, de fapt nu ne distram prea mult. Tot ce era interesant era “sculptatul” dovlecilor. Partea buna era ca aveam de unde sa alegem.

Nu imi amintesc nici daca sarbatoream astazi, in 31 octombrie. Bunica nu mai e, ca sa o intreb. Astazi, teoretic, este ziua spiritelor, conform anumitor traditii. Poate-mi lasa un mesaj in vise ca sa-mi amintesc si eu mai multe despre Halloween-ul nostru de la tara, din anii ’90.

Cand am crescut, in liceu, nu prea aveam bani de costume si implicit nu am sarbatorit niciodata pentru ca nu aveam cum sa ies din casa.

Prin facultate deja mi se parea o prostie si toate fetele se deghizau in “tarfulite”. Unele si erau.

Am purtat o singura data o masca, pentru ca o aveam si pentru ca am mers la o petrecere unde nu puteai intra daca nu aveai ceva, orice, la tine. A fost singura data cand am sarbatori Halloween-ul. Cred ca era si primul an in capitala.

Voi ce faceti in aceasta zi? Ce amintiri aveti?

sursa imaginii: http://bit.ly/2zlyeZ7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.