azilbatrani

Ce facem cu seniorii nostri?!

Nu cred ca exista persoana care sa-si doreasca sa imbatraneasca. Din momentul in care pierdem controlul asupra fizicului si psihicului nostru, incepem sa simtim ca viata nu mai merita traita.

Am copilarit alaturi de 3 generatii (parinti, bunici, strabunici) si am inteles inca din tinerete cum interactioneaza si ce presupune convietuirea in aceste conditii.

Ce facem atunci cand parintii nostri imbatranesc?!

Pana nu demult parintii ajunsi la batranete aveau certitudinea ca vor fi ingrijiti de copii. Cam asta era regula. Unul dintre cei tineri ramanea in casa parinteasca si avea grija de batrani. Daca nu aveau copii atunci un nepot, o ruda sau o persoana straina.

In ultimii ani a ajuns si la noi in tara moda ca persoanele in varsta sa mearga in centre speciale, adica la un azil de batrani. Acolo acestia sunt ingrijiti si din punct de vedere medical si social.

Seniorii isi pot trai ultimii ani din viata fericiti, bine tratati si ingrijiti de catre persoane calificate, in timp ce familia ii viziteaza cu regularitate. Este mult mai simplu in acest fel, din toate punctele de vedere.

Oricat de mult ne-am iubi si respecta batranii, fie nu avem timp sa avem grija de ei, fie este peste puterile noastre. Nu trebuie sa ii abandonam, asa cum nu trebuie sa ne distrugem viata pentru a le face lor mai usoara batranetea.

Trebuie doar sa cautam un centru special care sa fie orientat spre fericirea celor dragi noua.
Astfel de centre au medici calificati, au programe sociale diversificate, iar cei bolnavi (Alzheimer, dementa) beneficiaza de tratamente avansate.

Un azil pentru batrani este cea mai buna alegere, din toate punctele de vedere!

Stiu ca la noi in tara a ramas inca ideea ca nu este in regula sa ne ducem parintii la un azil pentru batrani. Ceea ce este total gresit!

Atunci cand avem si noi familia noastra, un loc de munca si poate un copil sau caine. Atunci cand avem poate doar 2 ore pe zi libere. Cum putem avea grija in aceste conditii si de parintii nostri, astfel incat sa fie si bine ingrijiti?!

Este aproape imposibil! Mai bine ii tinem la ei acasa singuri si asteptandu-ne pe noi toata ziua?!
Normal ca nu!

Le cautam un loc in care se pot bucura de viata si in care beneficiaza de conditii pe care nu le-ar putea avea acasa.

Ii vizitam cat putem de des si incercam sa le demonstram ca in continuare sunt parte importanta a familiei noastre!

Nu ii iubim mai mult sau mai putin, trebuie doar sa avem incredere ca facem alegerea cea mai buna si pentru ei, dar si pentru noi.

sursa imaginii: http://bit.ly/2zAeW1O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.