1 Mai

Ce mananca romanii de 1 Mai? Cat de important este asta?

Ieri a fost 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii. Daca vreti sa stiti exact cum a aparut aceasta sarbatoare, puteti citi pe wikipedia.

In Hawaii este Lei Day si nu stiu de ce dar, pentru mine, 1 Mai rezoneaza mai mult cu florile. Parca asa mi-ar placea sa fie, asa vad eu aceasta prima zi a lunii.

1 Mai, o zi a gratarelor

Cei mai multi romani sarbatoresc aceasta zi prin gratare. Cu mic cu mare, acestia vor “incinge” un gratar fie in curte, fie undeva la deal, munte sau chiar la mare.

Sa stai in aer liber, sa te bucuri de ceea ce iti ofera natura nu e ceva deloc rau. Atat timp cat gratarele sunt facute in spatii special amenajate si nu se lasa gunoaie in urma, nu am nicio obiectie.

Dar atunci cand intervine mizeria, degradarea naturii, muzica prea tare si tot ce implica acte de “tarani” (si nu ma refer acum la identitate), atunci aceste gratare imi provoaca repulsie, sila, greata.

Dar nu despre asta vreau sa scriu astazi, ci despre ceea ce punem pe acel gratar. M-am uitat toata saptamana in cosurile de cumparaturi. De fiecare data cand am avut ocazia.

Mici, carnaciori, ceafa, cotlet, scarite, bere, mustar, maioneza, ketchup, paine. Cam astea erau alimentele principale. Prea putine legume sau verdeturi, nu mai amintesc de fructe.

Ce alegem sa mancam ne dicteaza sanatatea si silueta

Adica romanii au ales sa se “destrabaleze” culinar in acest 1 Mai. Pana la urma fiecare isi traieste viata asa cum isi doreste.

Nu zice nimeni sa mananci non-stop sanatos si sa nu-ti permiti o zi de rasfat culinar. Sarbatorim o zi a muncii prin relaxare.

Dar oare cate dintre aceste alimente nu se regasesc de obicei in cosurile romanilor. Pentru ca sincera sa fiu, nu am vazut prea multe persoane “fit” printre cele care impingeau de zor carucioarele pline de bombe calorice.

Nu trebuie sa ne amagim. Obezitatea a crescut alarmant in tara noastra.

Suntem ceea ce mancam si asta incepe sa-si spuna cuvantul. Nu doar in ceea ce priveste silueta, ci si sanatatea!

sursa imaginii: https://bit.ly/2rgNiBi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.