bulgaria

Ce orase nu trebuiesc ratate daca vizitati Bulgaria!

Daca vreti sa plecati intr-o vacanta in Bulgaria in 2013 si nu stiti ce orase sa alegeti drept destinatie, acest articol s-ar putea sa va ofere cateva informatii pretioase, care sa va ajute sa faceti un traseu pe gustul dumneavoastra. Incepand de la obiectivele istorice si pana la orasele moderne, Bulgaria se poate adapta cu usurinta tuturor preferintelor, astfel incat va veto bucura pe deplin de fiecare clipa petrecuta aici.

Primele zone locuite din Bulgaria se afla in partea de jos a raurilor Rusenki Lom, Yantra si Iskar. De aceea, daca va place istoria, in mod sigur veti vrea sa faceti o vizita la pesterile de aici. Din aceeasi categorie fac parte si orasele din zonele Sofia, Rhodopes sau cea a Muntilor Balcani, numeroase obiective turistice stand marturie astazi, pentru acest lucru.

Tot in Sofia, dar si in Plvdiv, Yambol si Stara Zagora, puteti admira ramasite ale influentei trace in aceste locuri, din secolul al II-lea i.Hr. Varna, Tsarevo, Sozopol sau Pomorie sunt, dimpotriva, foste asezaminte grecesti, astfel incat s-ar putea sa gasiti si aici cateva puncte de interes foarte placute. Datand din perioada in care romanii s-au asezat aici, sunt orasele Vidin, Svishtov, Ruse si Lovech. Desi par ca s-au intamplat de mult, influentele acestor culturi se pot vedea si astazi, in cultura locala, insasi oamenii diferind intre aceste zone.

Orasele precum Koprivshtitsa, Kotel, Tryavna, Elena, Gabrovo, Sliven si Samokov sunt relativ recente, acestea luand nastere in jurul secolului al XVIII-lea, aici putand fi admirate cladiri intregi, inca in folosinta, de la aceasta data. Sunt locuri ideale pentru cei pasionati de arhitectura laica si de relaxarea si linistea specifica acestor locuri.

Dintre cele 256 de orase ale Bulgariei, cele mai mari sunt Sofia, Varna si Plovdiv. Asadar, aici este locul in care veti putea vedea viata moderna a bulgarilor si va veti putea distra in cluburi. Daca, insa, doriti sa faceti turism montan, va recomandam sa vizitati resorturile din Samokov, Bansko si Dobrinishte, in timp ce entru cel marin, puteti merge la Shabla, pomorie, Sozopol, Sveti Vlas sau tsarevo, daca doriti sa incercati si alte zone, mai putin populare printre romani.

De asemeni, de interes turistic sunt si orasele de pe Dunare, precum Lom, Vidin sau Kozloduly. Daca, insa, sunteti in cautarea tratamentelor balneoclimaterice, va recomandam statiunile precum Bankya, Velingrad, Varshets, Hisarya si Sapareva Banya.

Multe orase bulgaresti si-au pastrat in foarte bune conditii vechea arhitectura, asadar, daca sunteti un admirator al acetseia si va aflati in vacanta in Bulgaria, va recomandam sa treceti si prin Sopot, Elena, sau Melnik, acesta din urma fiind cel mai mic oras al acestei tari!

Iata cum aceasta tara se poate adapta preferintelor fiecarui turist care ii calca pragul si cum ii poate face acestuia una dintre cele mai reusite vacante de care a avut parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.