cumparaturi

Ce se mai intampla seara la cumparaturi!?

In urma cu doar cateva zile imi expuneam “cu sudoare” parerea despre canicula din capitala si despre cat de greu este de suportat.

Tot atunci aminteam si de vestitele popoare care au invatat sa infrunte temperaturile ridicate “ascunzandu-se” (sub vestminte) de soare.

Cred ca am ramas cumva focusata de atunci pe aceasta idee, pentru ca in jurul meu vad numai femei imbracate mult prea gros pentru caldura de afara.

Este si normal sa le observ pentru ca in timpul verii tinuta lor iese in evidenta, in restul anului reusind sa se “camufleze” printre noi, cei “normali”.

Atunci cand ceea ce vezi reuseste sa te impresioneze

Si ca sa vedeti cat de mult reuseste sa mi se intipareasca in minte o idee, o sa incerc sa descriu ce am vazut acum doua ore.

Eram in Kaufland-ul din Colentina si imi faceam cumparaturile. Nu prea multe, strictul necesar.

Imi place sa merg seara pentru ca e mai liber magazinul si pentru ca de multe ori legumele si fructele sunt la reducere.

Ma abat putin de la subiect, pentru ca mi-am amintit de un Special de-al lui Bill Burr. Acesta aminteste de faptul ca in market-uri legumele si fructele sunt atat de ieftine, incat angajatii aproape arunca cu ele spre tine.

Sa mananci sanatos nu trebuie sa fie si scump!

Ideea lui este buna si amuzanta: grasii nu mai au nicio scuza ca alimentatia sanatoasa este scumpa!

Va postez si videoclipul, ca sa va amuzati si voi!

Cam asa este si in Romania, nu doar in alte tari dezvoltate. Legumele si fructele sunt la preturi reduse de foarte multe ori, tocmai pentru a incuraja consumul.

Sa revin la “oile” mele. Dupa ce mi-am cumparat la preturi “de nimic” cateva tipuri de fructe si legume, dupa ce mi-am respectat cuminte coada impusa “de lege” (glumesc, nu am stat la coada!), am ajuns si la iesirea din magazin.

Probabil stiti ca in market nu prea se respecta sensurile de intrare si respectiv iesire, motiv pentru care de multe ori oamenii se mai “ciocnesc” intre ei si/sau cu cosurile de cumparaturi.

Sa fii in etate nu inseamna ca esti implicit intelept sau bun!

Intr-o astfel de situatie m-am aflat si eu: era sa ma ciocnesc de o babuta care avea cu ea trei plase de cumparaturi. Bineinteles ca i-am acordat prioritate, cu toate ca eu aveam, dar respect varsta (pe cat posibil).

Ce m-a socat la babuta care aducea destul de mult cu un om al strazii, era tinuta “de iarna”. Avea o geaca neagra, lunga, cu guler cu blanita, o geaca pe care o porti de obicei la -15 grade, nu la +27 (cam atatea erau atunci).

Avea papuci de cauciuc de plaja si in picioare sosete groase (nu de lana, dar aproape). Cand pasea, piciorul ii iesea din papuc cam pe jumatate.

M-a impresionat la inceput fizic si apoi psihic, pentru ca era extrem de rautacioasa cu oamenii din jur.

E bine, pentru mine, deoarece in felul asta nu a reusit sa-mi “inspire” un sentiment de mila si astfel sa o am “pe constiinta” o anumita perioada.

sursa imaginii: http://bit.ly/2tVOcVJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *