atac nuclear

Ce trebuie sa facem in cazul unui atac nuclear?! Bine de stiut!

De multe ori ma intreb daca si cand va incepe un nou razboi mondial, al treilea. Intre cine se vor da marile batalii, in ce fel si cum va fi afectata tara noastra. Oare noi vom supravietui?

In copilarie, strabunicul imi povestea aproape zilnic despre cel De-al Doilea Razboi Mondial. Fiind pe linia intai de front am auzit multe povesti care m-au facut sa am cosmaruri. Tare frumos povestea strabunicul.
Din pacate, in zilele noastre, razboaiele vor fi mult mai urate. Vor muri mult mai multi nevinovati, daca se doreste asta.

Liderii politici, militari, detin arme puternice, de ucidere in masa. Un atac nuclear va lasa capitala sub un nor in doar cateva secunde. Daca noi vom supravietui sau nu, va depinde doar de sansa, noroc. Va depinde doar de cat de aproape vom fi de locul exploziei.

Ce trebuie sa facem in cazul unui atac nuclear?

Daca exista nesansa ca sa fii tocmai in aer liber in momentul exploziei, incearca sa stai lipit cu burta de pamant si ochii sa ii ai inchisi.

Dupa ce a trecut primul val, fugi cat mai departe de locul exploziei, dezbraca-te de haine (apoi pune-le intr-un sac) si spala-te foarte bine.

In cazul in care vom supravietui “intacti” de la explozie, radiatia ne poate omori incet, dar sigur.

Trebuie sa fim pregatiti, sa avem un loc de refugiu, neaparat subteran (un beci sau un buncar). Evitati constructiile din lemn!

Sa avem haine de schimb, mancare, apa. Lanternele alimentate cu baterii, un radio care functioneaza la fel.

Dar dupa atac?

Primele doua saptamani sunt vitale. In aceasta perioada trebuie sa stam ascunsi si sa asteptam sa scada nivelul radiatiei.

Sansa ta va depinde de cat de departe vei fi de locul exploziei. Asculta ceea ce te indruma autoritatile sa faci dupa ce trece perioada de carantina. Fii calm si ai rabdare!

Nimeni nu isi doreste sa treaca prin asa ceva. Pentru noi, cei care locuim in capitala, din pacate, acest incident va fi posibil si probabil. In cazul in care marile puteri ale lumii nu vor mai ajunge la acelasi numitor comun.

Sa speram insa ca Bucurestiul nu va fi una dintre capitalele care merita o astfel de bomba si sa speram ca vom scapa cu totii.

sursa imaginii: http://bit.ly/2CZlxV6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.