ceai verde

Ceai verde: ce ar trebui sa stim inainte sa il consumam?!

Tu cat de mult ceai verde bei? Stii la ce riscuri te expui?

Ei bine, asa cum stim deja, nu tot ce e sanatos e si bun pentru organismul nostru. Depinde foarte mult si de cantitatea pe care o consumam. Excesul de regula nu ne face bine.

Trebuie sa fim atenti si in ceea ce priveste ceaiul verde. Pentru ca, exista anumite aspecte de care trebuie sa tinem cont, ca sa nu ne punem sanatatea in pericol.

Ceai verde: un consum regulat poate sa ne ajute organismul

Probabil prima data cand am auzit de ceaiul verde a fost atunci cand am citit despre o cura de slabire. Pentru ca este indicat persoanelor care-si doresc sa slabeasca.

Are numerosi antioxidanti, ne ajuta sa prevenim cancerul, sa ne intarim imunitatea, sa avem un creier mai sanatos si o memorie mai buna, ne ajuta chiar si in lupta cu diabetul.

Sunt multe beneficii aduse organismului nostru, motiv pentru care este recomandat de foarte multi specialisti, nutritionisti.

Trebuie insa sa tinem cont de faptul ca ceaiul verde contine cofeina. Iar cofeina duce la numeroase “dereglari”, chiar si in cantitati mici.

Tine cont si de urmatoarele aspecte inainte de a-l consuma!

Ne agita, produce anxietate. Mai mult chiar, impiedica corpul sa absoarba fier (femeile fiind deja cunoscute pentru problemele cauzate de pierderile de fier). Ceea ce poate duce la anemie.

Putem sa avem dureri de stomac, stari de voma, diaree, dureri de cap, batai accelerate ale inimii, insomnii, chiar si alergii. Fiind un diuretic natural poate duce si la urinari dese.

Daca corpul nostru tolereaza cofeina fara nicio problema, probabil ca toate aceste efecte secundare nu vor fi resimtite.

Puteti folosi ceaiul verde si ca si inlocuitor pentru cafea. Este bine de stiut acest aspect, in cazul in care incercati o varianta de a scadea sau limita cantitatea de cafea consumata.

sursa imaginii: https://bit.ly/2rd2Q8S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.